Elena Udrea nu acceptă „darul“ lui Vasile Blaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Udrea nu va părăsi PDL,  dar nu va accepta o funcţie de conducere, iar susţinătorii săi vor rămâne un „grup cu identitate bine definită“. Nemulţumiţii au la dispoziţie o fundaţie înfiinţată de Cristian Diaconescu.

Elena Udrea a anunţat, ieri, că nu va părăsi PDL dar împreună cu susţinătorii săi vor forma „un grup cu identitate bine definită“ în interiorul partidului. Deputatul PDL, a explicat că nu vrea niciun post de conducere în partid.

Clarificarea strategiei taberei Udrea a venit după o nouă zi agitată în interiorul PDL. Vasile Blaga a sunat-o, ieri, pe Elena Udrea pentru a o invita la negocieri pentru formarea Biroului Permanent Naţional (BPN), au afirmat surse din partid.

Elena Udrea a refuzat oferta, afirmând că nu poate negocia încrederea a 50% din partid, cu referire la rezultatul strâns al Convenţiei Naţionale a PDL.

După o întâlnire cu susţinătorii săi din partid, Elena Udrea a explicat că nu va părăsi PDL, dar nu va accepta nicio funcţie de conducere în BPN. „Vom rămâne în partid, dar vom fi un grup cu identitate bine definită. Ne vom bate pentru electoratul de centru-dreapta şi pentru a face ceea ce am promis în moţiune“, a explicat Elena Udrea.  Ea a adăugat că grupul său va face opoziţie la USL, spre deosebire de conducerea partidului. Afirmaţiile Elenei Udrea au venit în contextul informaţiilor neoficiale potrivit cărora ar putea pleca din partid împreună cu susţinătorii săi pentru a înfiinţa o formaţiune nouă. Scenariul nu este, însă, agreat de primarii din gruparea Elenei Udrea, printre care Emil Boc, Gheorghe Ştefan sau Gheorghe Scripcaru. Aceştia şi-ar pierde mandatul dacă ar demisiona din PDL. Chiar şi fără a părăsi PDL, tabăra din jurul Elenei Udrea poate juca un rol important în ecuaţia parlamentară. Susţinătorii Elenei Udrea afirmă, neoficial, că se bazează pe sprijinul a 20 din cei 80 de parlamentari ai partidului.

Strategia lui Blaga

În aceste condiţii, forţa lui Vasile Blaga de a negocia în Parlament scade – el este preşedintele PDL, dar nu este sprijinit de toţi parlamentarii. Tocmai din acest motiv, Vasile Blaga a convocat, ieri, o întâlnire cu parlamentarii partidului în încercarea de a-şi asigura sprijinul senatorilor şi deputaţilor.

Blaga a schimbat strategia faţă de Elena Udrea, afirmând că i-a dat telefon, dar nu a invitat-o la negocieri, ci la „discuţii“. „Eu sunt doar preşedintele partidului, atât timp cât vor colegii, nu sunt proprietarul lui. Drept urmare, nu am ce să negociez, nici funcţii, nici altceva în partid. Îmi doresc doar ca la CNC să avem o echipă puternică care să aibă ca obiectiv unic bătălia cu un USL unit“ , a susţinut Blaga.

Întrebat dacă există riscul să fie exclusă din partid Elena Udrea, Blaga a răspuns: „Este acelaşi risc care este şi pentru Vasile Blaga, cine nu respectă deciziile partidului este exclus, aşa este în viaţă“. ;

Disidenţii au la dispoziţie Fundaţia „Mişcarea Populară“

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, ieri,  iniţierea procedurilor, pentru înfiinţarea Fundaţiei „Mişcarea Populară“.

Noua mişcare îşi propune să promoveze valorile de centru-dreapta.

Potrivit şefului Cancelariei prezidenţiale, principalele obiective ale „Mişcării Populare“ sunt: modernizarea României, păstrarea orientării proeuropene şi proatlantice ca unică soluţie pentru România, reforma constituţională, stimularea clasei de mijloc.

Practic, o serie de obiective pentru care preşedintele Traian Băsescu a pledat de mai multe ori.

Denumirea de „Mişcarea Populară“ a fost înregistrată, în trecut, de către fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, la OSIM.

După ce Vasile Blaga a învins-o pe Elena Udrea în cursa pentru şefia PDL, Traian Băsescu a anunţat că se va despărţi de PDL. Au existat informaţii neoficiale potrivit cărora tabăra Udrea se va alătura unei Mişcări Populare care să aibă fie caracter de partid, fie caracter civic.

Avantajul unei fundaţii este că va permite cooptarea primarilor din PDL, fără ca ei să îşi piardă mandatul, ceea ce s-ar întâmpla în cazul în care ar pleca la alt partid.

Tocmai perspectivă pierderii mandatelor i-a făcut să fie reţinuţi pe primarii care o susţin pe Elena Udrea, cum ar fi Emil Boc, Gheorghe Ştefan sau George Scripcaru.

De asemenea, parlamentarii care o susţin pe Elena Udrea nu vor fi nevoiţi să părăsească grupul PDL şi să devină independenţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite