Elena Udrea: „Nu ştiu nimic despre cazul retrocedărilor supraevaluate în care ar fi implicaţi Alina Bica şi Dorin Cocoş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o postare pe Facebook, Elena Udrea se delimitează de acuzaţiile care i se aduc în dosarul retrocedărilor şi speră că prietena ei, Alina Bica, îşi va demonstra nevinovăţia.


Elena Udrea a reacţionat pe Facebook, după ce, conform unor surse, numele ei ar figura în referatul pentru arestarea preventivă a Alinei Bica, fost membru în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. „Nu ştiu nimic despre cazul retrocedărilor supraevaluate în care ar fi implicaţi doamna Alina Bica şi fostul meu soţ, Dorin Cocoş. Nu am nicio legătură cu acest subiect şi niciun fel de implicare în acest caz“, susţine Elena Udrea.

Prietenia dintre Udrea şi Bica este de notorietate, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, au apărut fotografii în care cele două erau surprinse într-o excursie la Paris. Împreună cu ele se mai afla şi Anamaria Topoliceanu, care, de asemenea figurează în dosarul retrocedărilor.

„Precizez că nu am discutat niciodată cu doamna Bica despre activitatea ei la ANRP, nici când era acolo, nici după ce a plecat din respectiva Comisie. Mai mult, până la suspendarea activităţii Agenţiei, nu am ştiut măcar că ea este cea care reprezintă Ministerul Justiţiei în restituirea proprietăţilor, nefiind un aspect care să fie de interes pentru activitatea mea în Guvern“, se mai arată în postarea Elenei Udrea.

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, aflat în prezent în arest preventiv, ar fi intervenit în 2011 pe lângă Alina Bica pentru ca omul de afaceri Stelian Gheorghe să primească o despăbugire de 90 de milioane de euro. Pentru intervenţia sa, Dorin Cocoş ar fi primit zece milioane de euro cash, de la omul de afaceri.

Elena Udrea îşi încheie mesajul cu speranţa că prietena ei va ieşi basma curată din povestea retrocedărilor: „Nu ştiu care sunt faptele de care este acuzată, dar sper că îşi va putea dovedi nevinovăţia în faţa legii“.

Şefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestată în această dimineaţă în dosarul de corupţie în care este cercetată pentru abuz în serviciu, după despăgubirea acordată pentru un teren supraevaluat din Capitală de o comisie de la ANRP din care procurorul a făcut parte. Alina Bica s-a predat poliţiştilor.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite