Elena Udrea neagă implicarea în dosarul mitei: Trăşculescu se folosea de numele meu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Procurorii DNA au remis un comunicat din care reiese că numele Elenei Udrea apare în dosarul mitei, în care a fost arestat deputatul Alin Trăşculescu. Fostul ministru al Turismului neagă însă orice implicare a sa în acest dosar şi a precizat că Trăşculescu se folosea de numele ei pentru a obţine foloase personale.

"Este regretabil că se întâmplă asemenea lucruri, însă mereu au fost şi vor fi persoane care folosesc numele unor instituţii sau chiar ale unor miniştri pentru a obţine foloase personale", a declarat Udrea.

Fostul ministru al Turismului suţine că a mai avut d a face cu oameni care se foloseau de numele ei, tocmai de aceea a cerut public ca toţi cei care au de astfel de propuneri să se adreseze DNA.

"Tocmai pentru că m-am confruntat cu asemenea situaţii, am cerut public încă din 2010 că dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele meu sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA. Mă bucur că sfatul meu privind denunţul la DNA a fost a ascultat şi îmi pare rău că e vorba tocmai de un coleg de-al meu de partid", a mai spus Udrea.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Alin Trășculescu, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al Organizației Județene Vrancea a unui partid politic (PDL - n.r.), a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză), inițial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 de euro. Banii au fost pretinși cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu care l-a constrâns prin amenințare pe denunțător să remită lui sumele solicitate.

Pentru obținerea banilor ceruţi de la denunţător, susţin procurorii, deputatul a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului cu atribuții de verificare, avizare și aprobare în derularea procedurii specifice aceluiași program, precum și asupra reprezentanților unei societăți comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relație contractuală cu firma administrată de denunțător.

Alin Trăşculescu a fost prins de procurorii DNA în flagrant în timp ce negocia cu un om de afaceri o intervenţie prin care acesta din urmă ar fi urmat să aibă asigurată victoria la o licitaţie publică. Conform primelor informaţii, Alin Trăşculescu i-ar fi cerut omului de afaceri o mită de 50.000 de euro.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite