Elena Udrea, la Adevărul Live: Ponta nu vrea să-i dea casă lui Băsescu, fiindcă e supărat pe el

Elena Udrea, la
Adevărul Live: Ponta nu vrea să-i dea casă lui Băsescu, fiindcă e supărat pe el

Fostul preşedinte Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a vorbit la Adevărul Live despre situaţia fostului preşedinte Traian Băsescu, în contextul în care acesta trebuie să aleagă una dintre locuinţele puse la dispoziţie de către Guvern pentru foştii şefi de stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ponta nu a fost în stare să respecte legea şi să-i dea fostului preşedinte Băsescu o locuinţă.Ne gândim cu ce bagaj de informaţii pleacă un preşedinte. Ce se întâmplă dacă ajung pe mâna unui nebun? Victor Ponta nu-i dă casă pentru că e un ranchiunos. El voia să meargă la ultimul Consiliu European şi, pentru că s-a dus preşedintele, s-a supărat şi nu-i mai dă locuinţă“, a spus Elena Udrea, la Adevărul Live.

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, luni, dacă a primit un răspuns de la fostul şef al statului, Traian Băsescu, referitor la casa în care fostul preşedinte urmează să locuiască. Ponta a răspuns că nu doreşte, în calitate de premier, să se ocupe de „problemele locative ale unui cetăţean“.

„O să rog secretarul general al Guvernului să comunice pe această temă că totuşi nu aş vrea, ca prim-ministru, să mă ocup de problemele locative ale unui cetăţean. Secretarului general îi voi cere să vă comunice imediat ce se întâmplă ceva“, a spus premierul.

Vila 11 din Snagov a Regiei Protocolului de Stat (RA-APPS), care i-a fost propusă fostului preşedinte de către Guvern ca variantă de reşedinţă, alături de alte şase imobile, a fost scoasă la vânzare prin licitaţie deschisă cu strigare, la un preţ de pornire de 3,7 milioane euro cu TVA.

Guvernul a prezentat recent o listă transmisă, în luna decembrie, de RA-APPS către Traian Băsescu, în care erau incluse şapte case dintre care îşi putea alege reşedinţ, printre care şi două vile în Snagov. Potrivit Executivului, fostul preşedinte a refuzat  unele dintre variantele propuse şi nu a răspuns pentru altele.

Traian Băsescu a solicitat RA-APPS să îi fie atribuită spre folosinţă gratuită o locuinţă de protocol cu destinaţia de reşedinţă, alta decât Vila Lac 3, ocupată în prezent, precum şi un spaţiu ca birou de lucru, după încheierea amndatului prezidenţial, conform legii în vigoare.

Ulterior, Vila 1A, dotată cu piscină, a fost acordată Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Dizabilităţi, iar premierul Ponta afirma, în urmă cu o săptămână, că Vila 11 va fi scoasă la vânzare, astfel preşedintele nu o va mai putea avea ca reşedinţă decât dacă va plăti 2,5 milioane euro, suma de evaluare.Săptămâna trecută, sâmbătă, Ponta a apreciat că fostul preşedinte o să îşi aleagă, până la urmă, o locuinţă din ce mai are RA-APPS, adăugând că fostul preşedinte este „un client foarte cusurgiu“.

Citeşte şi:

Elena Udrea, la Adevărul Live: Vreau să fiu un simplu membru în PMP

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a vorbit, la Adevărul Live , despre motivele care au făcut-o să declare că nu mai vrea să fie preşedintele partidului, dar şi despre planurile de viitor ale preşedintelui Traian Băsescu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările