Elena Udrea: „L-am sunat pe Traian Băsescu să îl anunţ că o să candidez la şefia PDL. Sunt mai capabilă decât Vasile Blaga să lupt cu Victor Ponta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea FOTO Marian Iliescu
Elena Udrea FOTO Marian Iliescu

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat sâmbătă seara că decizia sa de a candida la şefia PDL nu a venit ca urmare a unei solicitări din partea preşedintelui Traian Băsescu. Totuşi, a afirmat că a discutat la telefon cu şeful statului pentru a-l anunţa că se va înscrie în cursa pentru conducerea partidului şi a subliniat că nu i-a cerut ajutorul în campania pentru şefia PDL.

Udrea a declarat sâmbătă seara la România TV că preşedintele Băsescu nu i-a cerut să candideze la preşedinţia PDL.

„Colegii de partid îşi doresc ca în PDL să se întâmple ceva, ca PDL să redevină partidul activ care să se adreseze în principal electoratului în jur de 40 de ani, dar care nu a mai venit alături de PDL la ultimele alegeri şi am hotărât să intru în această competiţie cu sprijinul lor“, a mai spus ea.

Deputatul PDL  a recunoscut totuşi că a discutat la telefon cu şeful statului, cu principalul ei contracandidat, Vasile Blaga şi cu Emil Boc şi i-a anunţat că intenţionează să candideze.

„În momentul în care am decis să îmi anunţ candidatura, marţi am sunat la domnul preşedinte Vasile Blaga şi i-am spus, am sunat şi la domnul Emil Boc şi la preşedintele Traian Băsescu. Au fost şi oameni pe care i-am sunat şi pe care nu i-am întâlnit în Parlament. Nu am vrut ca această candidatură să fie o surpriză pe care o anunţ la televizor“, a mai spus Udrea şi a adăugat că Vasile Blaga i-a urat succes.

Cred că PDL este la momentul în care va trebui să intre singur în epoca post-Traian Băsescu, epoca în care PDL poate să câştige singur alegerile“, a subliniat Udrea. Ea consideră totodată că, anterior, „succesul PDL  s-a datorat preşedintelui“.

Pe de altă parte, deputatul PDL  susţine că „este o perioadă care s-a încheiat“, deoarece „preşedintele nu se mai întoarce la PDL (...), acest partid trebuie să îşi găsească singur drumul. Trebuie să fie capabil să îşi genereze o echipă, pentru că nu mai poate avea un lider providenţial, acel lider care să îl ia de la 4%, cum  l-a luat Traian Băsescu, să îl ducă să obţină tot“.

Întrebată dacă PDL este pregătit să fie condus de o femeie, Elena Udrea a declarat că se adresează electoratului feminin, printre altele.

PSD a fost pregătit să aducă în fruntea lui un tânăr, s-a dovedit un succes. Cred că este un semnal pentru electoratul feminin şi este momentul ca într-o competiţie electorală să intre o femeie şi să şi câştige“, a mai spus ea şi s-a declarat „mai capabilă decât Vasile Blaga“ în lupta împotriva liderilor USL. „Cred că sunt capabilă să duc această luptă în numele meu, în numele partidului, cu liderii puterii de astăzi, care sunt liderii generaţiei mele“, a conchis Udrea.   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite