Elena Udrea, la Adevărul Live: Cred că Mişcarea Populară se va înregistra mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea
Elena Udrea, în studioul Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Deputatul PDL Elena Udrea a vorbit astăzi, la „Adevărul live”, despre viitoarele sale proiectele politice, despre situaţia încă agitată din PDL şi despre ultimele mutări spectaculoase de pe scena politică. Emisiunea a fost moderată de jurnaliştii Dan Marinescu şi Ioana Lupea.

Iată cele mai importante declaraţii ale Elenei Udrea:

Despre Omar Hayssam

Multe poate spune Omar Hayssam despre cei care i-au fost alături. A fost membru PSD, a fost partener de afaceri cu cei de la PSD, mergea în delegaţii cu Iliescu, multe lucruri poate spune despre ce se întâmpla atunci, iar asta-i nelinişteşte pe unii din PSD-ul de astăzi.

Au fost presiuni foarte mari din interiorul PSD asupra lui Ponta să minimizeze aducerea lui Hayssam în ţară şi să ducă dezbaterea într-o nebuloasă. Nimeni nu mai ştie cum a ajuns Hayysam în ţară. Nu putem crede că PSD este condus de Victor Ponta, Bănicioiu şi Şova. Sunt în continuare greii din partid, care au dus şi guvernările trecute şiau trecut şi Opoziţie.

Aceia din PSD care erau în relaţii cu Hayssam îl preseză pe Ponta. Cei care ar putea apărea în poveştile lui Hayssam. Mulţi se gândeau ce dramatic ar fi pentru ei să se întoarcă Hayssam. Traian Băsescu a promis că îl va aduce în ţară pe Omar Hayssam.

Au fost presiuni foarte mari din interiorul PSD asupra lui Ponta să minimizeze aducerea lui Hayssam  în ţară. Îmi doresc din suflet ca toate operaţiile din România să aibă succes, dar un om în starea pe care spunea Beuran să o aibă nu putea supravieţui.

Mulţi l-au vrut scăpat pe Hayssam din ţară. Acesta a fost adus după un efort constant de ani de zile, care s-a finalizat cu un proces pe care nu-l putem discuta noi în piaţa publică. Nu există nicio sponsorizare a lui Hayssam pentru PDL. Nu a fost sponsorul PDL.

Despre plecările din PDL

Sper ca plecările din PDL să se oprească. Eu nu văd ca fiind benefic şi util ca PDL să se poziţioneze în conflict cu Mişcarea Populară. Cred că ar trebui să facem un proiect în care partidele de dreapta să se regăsească într-o singură construcţie. Singurul care ar putea să adune pe toată lumea la masă este Traian Băsescu.

Cred că un proiect de unificare a dreptei este important şi pentru preşedinte. Ar fi moştenirea lui. Cred că intrarea domnului Predoiu în PDL nu are legătură cu PDL. E un câştig pentru PDL faptul că Predoiu a intrat în partid. Este o nouă voce pe Justiţie, alături de Monica Macovei.

Despre Mişcarea Populară:

Din câte am înţeles, mâine se înregistrează partidul Mişcarea Populară. Nu vreau să greşesc, dar cred că Eugen Tomac va fi preşedinte interimar al partidului Mişcarea Populară, până la Congres. Înainte de alegerile interne din PDL, un coleg l-a propus pe Cătălin Predoiu la şefia partidului, pentru a împăca taberele. După alegeri, mulţi din tabăra mea au vrut să mergem mai departe într-o mişcare cu ideile noastre.

Despre relaţia cu Blaga:

Au fost mulţi cei care au dorit să mergem la Mişcarea Populară. Decizia mea a fost să rămân la PDL. Vorbesc cu domnul Blaga, dar nu foarte des. Nici înainte nu se întâmpla lucrul acesta. Dacă sunt lucruri de discutat, discută, dacă nu, nu. Rolul meu este să fac opoziţie Guvernului, să-mi duc munca mai departe.

Vreau să-mi recuperez imaginea mea de ministru. Vreau să am imaginea unui ministru care şi-a făcut treaba. Astăzi am vorbit cu un primar şi îmi spunea că regretă vremea în care colaboram.

Elena Udrea la Adevărul Live, primul interviu după divorţ


Despre finaţarea partidelor politice:

Finanţarea partidelor politice este netransparentă în România, iar clasa politică este ipocrită atunci când nu vrea să reglementeze acest lucru. Arareori un om de afaceri finanţează un partid politic din convingeri, de cele mai multe ori vrea un contract, o numire în funcţie, ceva. În realitate, banii care se cheltuie în campanie sunt mul mai mulţi. Avem nevoie de o lege transparentă a partidelor politice. Omar Hayssam a fost sponsor PSD, nu PDL

Practica e tipic dâmboviţeană. Spunem că ai voie să cheltui până la 50.000 de euro, dar se cheltuie mult mai mult. Unii nu vor să apară în public de frică să nu fie sancţionat de celălalt partid, care ar putea câştiga. Este o minciună să spui că se respectă legea. Corect e să fie totul la vedere.

Ar trebui să copiem o lege dintr-o ţară în care funcţionează sistemul acesta. Într-o campanie electorală, foarte mulţi oameni politici fac bani, duc diverse sume acasă. Interesele unora sunt foarte mari, alţii nu vor să-şi bată capul. Dacă toata clasa politică ar vrea să schimbăm legislaţia, am avea o lege transparentă în România.

Valer Marian spune nişte lucruri care au fost importante pentru ţara aceasta. Am şocat Europa. Faptul că Valer Marian s-a autodenunţat demonstrează că a fost o fraudă organizată.  Eu cred că este adevărat ceeea ce spune Valer Marian.

Despre coabitarea dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta

Cred că pactul de coabitare este bun. Nu înţeleg de ce Victor Ponta se crede în competiţie cu Traian Băsescu. Dacă Ponta va avea un viitor în politică, sigur nu va fi în competiţie cu Băsescu.  Cred că nu există niciun interes din partea lui Ponta să rupă acest pact. Pur şi simplu Ponta nu se poate abţine.

Nici presa nu mai are răbdare cu acest Guvern, a început să fie un opozant activ al Guvernului. Merg des în ţară şi nu mai aud ce auzeam în decembrie, când oamenii aveau o speranţă de la USL. Acum oamenii deja s-au dumerit, au fost minţiţi. Criticile preşedintelui asupra Guvernului sunt punctuale.

Guvernul USL nu a fost în stare să meargă la Bruxelles, să explice pentru ce avem nevoie de mai mulţi bani.  Pactul de coabitare a fost girat la Bruxelles. Speranţa mea este că domnul Ponta se va potoli.  Dacă nu va băga băţul prin gard tot timpul, atunci cred că şi pactul va fi mai stabil şi nu va exista pericolul desfiinţării lui.

Despre întâlnirea lui Traian Băsescu cu Crin Antonescu

Domnul Antonescu face singur să nu conteze. A reuşit să scadă accelerat şi periculos în încrederea oamenilor, după ce a fost interimar la Cotroceni. Perspectiva că va ajunge la Cotroceni a creat o presiune foarte mare asupra dânsului.

Crin Antonescu se ceartă cu toată lumea, asta arată că îl lasă nervii. Traian Băsescu a arătat că poate discuta cu oricine. Poate că a fost o lecţie şi pentru Victor Ponta. Faptul că Băsescu l-a chemat pe Antonescu la Cotroceni nu înseamnă că i-a dat girul. Nu cred că Traian Băsescu mizează pe Crin Antonescu, nici măcar cei din PNL nu cred că mai mizează pe el.

Despre alegerile prezidenţiale

Domnul Blaga ar putea să-şi asume o candidatură la preşedinţie , dacă nu va mai exista o altă variantă.  Mai avem candidaţi de la celelate formaţiuni de dreapta, Mihai Răzvan Ungureanu. Dacă Forţa Civică vine cu propriul candidat, MRU va fi acela.

PDL este un partid pragmatic, dar când vine vorba de algeri, calculele sunt pe voturi. PDL trebuie să meargă pe mâna candidatului care ar aduce cele mai multe voturi. Astăzi e încă greu să găsim un candidat. Toţi indicatorii arată că USL scade în sondaje. Dacă azi ar fi alegeri, Victor Ponta ar câştiga categoric. 

Cred că România este pregătită să voteze o femeie. Femile în alegerile uninominale au adus voturi. Îmi pare rău că nu am candidat împotriva lui Sorin Oprescu. Nu mai cred că un candidat îl desemnezi numai pe baza sondajelor.  A fost o eroare persoanlă că nu am candidat la Bucureşti. Partidul ar fi câştigat mai mult decât a câştigat cu Prigoană. Cred că ar fi bine dacă s-ar pregăti Adriean Videanu pentru Primăria Capitalei.

Despre planurile personale

După un divorţ ce poate să urmeze? O căsătorie! Glumesc! Sunt la un nou început, am avut o căsnicie de 10 ani, sunt de 10 ani în politică, mă simt la momentul unui nou început.  De la 40 la 50 de ani sper că voi avea o perioadă chiar mai bună decât până acum. Nu cred că îmi poate reproşa cineva că nu mi-am susţinut soţul. Voi încerca să le îmbim pe amândouă pe viitor.


Citeşte şi:

Dorin Cocoş a lăsat-o pe Elena Udrea pentru o „avocată“ din Chişinău

Elena Udrea şi Dorin Cocoş s-au despărţit la începutul lunii trecute în cel mai mare secret, după o relaţie de 10 ani. Abia acum ies la iveală şi cauzele rupturii dintre ei. Se pare că afaceristul şi-a găsit la Chişinău o tinerică de doar 26 de ani.

Cu ce s-a ales Elena Udrea în urma divorţului

Pe site-ul oficial al Camerei Deputaţilor a fost postată cea mai recentă declaraţie de avere a deputatului PDL Elena Udrea. Potrivit sursei citate, Elena Udrea a câştigat, în urma divorţului de omul de afaceri Dorin Cocoş, şase terenuri, trei clădiri şi două autorurisme.

FOTO Elena Udrea e „single” şi a început să primească declaraţii de dragoste pe Facebook: „...lăsând pradă gurii mele ale tale buze dulci...”

Pe 10 iunie, Elena Udrea a postat pe pagina ei de Facebook anunţul divorţului de Dorin Cocoş. La doar câteva ore de postare au început să curgă comentarii siropoase de la bărbaţi.

Ce-au avut de împărţit Udrea şi Cocoş?

După 10 ani în care s-au ridicat unul pe altul în politică şi în afaceri, Elena Udrea şi Dorin Cocoş merg pe drumuri diferite. În urma lor rămâne o căsnicie atipică şi multe controverse.

Elena Udrea şi Dorin Cocoş au divorţat. Istoria tumultuoasă a unei căsnicii care a ţinut prima pagină a ziarelor

Elena Udrea şi Dorin Cocoş au anunţat, luni, printr-o declaraţie de presă comună, că au pus capăt mariajului „în mod amiabil şi în faţa notarului“. Cei doi s-au căsătorit doar civil, pe 26 decembrie 2003, când Udrea a împlinit 30 de ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite