Elena Udrea s-a plâns pe Facebook că va fi dusă în cătuşe la ginecolog. Poliţia Capitalei: Dacă refuză, nu va fi examinată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de comunicare a Elenei Udrea a postat pe contul său de Facebook un mesaj în care arată că fostul ministru va fi dus la un control ginecologic, în pofida dorinţei sale. Poliţia Capitalei susţine că deputatul nu va fi obligat să facă acest control dacă nu doreşte.

„Mâine dimineaţă, la ora 10, împotriva voinţei sale, Elena Udrea va fi dusă la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Deşi a declarat că nu vrea să facă acest control, va fi totuşi dusă în cătuşe pentru a-şi exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la spital!“, se arată în mesajul postat de echipa de comunicare a Elenei Udrea.

„Ce regulament inept poate obliga femeile la o aşa situaţie umilitoare? Pe lângă jena de a se trezi în faţa ginecologului în cătuşe, de ce este nevoie să se cheltuiască atâţia bani cu plimbatul cu duba până la spital şi înapoi, atâta timp cât îşi pot exercita dreptul de a refuza în faţa medicului de la arest?“, se întreabă Elenei Udrea prin vocea echipei sale.

„Nu va fi dusă, dacă refuză“

Elena Udrea nu va fi dusă la spital pentru controlul ginecologic, de care beneficiază conform legislaţiei privind măsurile privative de libertate, dacă refuză această examinare.

„În conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele încarcerate beneficiază de asistenţă medicală. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar în situaţia în care persoana refuză examinarea, aceasta nu va fi efectuată (refuzul se consemnează în scris)“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Astfel, dacă este consemnat refuzul persoanei private de liberate de a fi examinată, aceasta nu mai este dusă la spital din unitatea de detenţie.

Cercetată în arest preventiv

Elena Udrea este cercetată în arest preventiv,  după ce magistraţii au respins contestaţia acesteia la decizia prin care a fost arestată pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute“.

De asemenea, instanţa a respins şi contestaţia procurorilor la decizia prin care Udrea nu a fost arestată şi pentru tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, dar şi pentru infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Citiţi şi:

Dosarul „Gala Bute”. Felix Tătaru, consultantul preşedinţilor, la ieşirea din sediul DNA: „De ce aş primi mită? Nu am avut niciodată o funcţie publică!”

Felix Tătaru, fondatorul grupului de comunicare GMP, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul „Gala Bute”. Tătaru a fost consultant atât în campaniile fostului preşedinte Traian Băsescu, cât şi în campania preşedintelui Iohannis. De asemenea, procurorii îl audiază astăzi şi pe Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite