UPDATE Elena Udrea candidează, oficial, la Preşedinţie. Cristian Preda a cerut demiterea sa din fruntea PMP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional al PMP a votat astăzi candidatul partidului la alegerile prezidenţiale. Aşa cum era de aşteptat, Elena Udrea a fost aleasa. Singurul care a votat împotriva desemnării Elenei Udrea ca prezidenţiabil a fost europarlamentarul Cristian Preda, care a şi cerut în şedinţă ca Udrea să fie demisă din fruntea partidului.

UPDATE Cristian Preda: Am propus demiterea Elenei Udrea din funcţia de preşedinte al PMP, pentru discreditarea candidaturii lui Diaconescu. Colegii din CEN au votat împotrivă şi au propus desemnarea ei ca prezidenţiabil al PMP. Am fost, din nou, singurul care s-a opus. Mişcarea Populară are în prezent doi candidaţi. 

UPDATE Deputatul PMP Eugen Tomac a fost numit şeful campaniei electorale a Elenei Udrea.

UPDATE Elena Udrea a fost desemnată prin vot candidatul PMP la Preşedinţie. Singurul care a votat împotrivă a fost europarlamentarul PMP Cristian Preda. 

"Sunt cel mai potrivit candidat. Prezenţa mea va mobiliza partidul în jurul meu. Ştiu că este un moment greu în politică, dar am încredere că vom reuşi şi vom câştiga Preşedinţia României. Am rămas în proiectul în care am păşit alături de Traian Băsescu în 2004. Orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. Astăzi vom discuta cu dânsul şi îi voi cere să mă susţină. Sunt omul politic care am obţinut cele mai multe voturi în competiţiile electorale, oamenii m-au votat. Este o competiţie pe care o duc şi în numele femeilor", a spus Udrea. 

UPDATE: Pe ordinea de zi se află alegerea prezidenţiabilului şi organizarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale. În mapa pe care au primit-o delegaţii se află o listă de susţinători ai candidatuluI Elena Udrea. Europarlamentarul Cristian Preda a încercat să ia cuvântul la începutul şedinţei, dar a fost ignorat. 


"Candidatul PMP este votat de Colegiul Naţional, vom discuta cu toţi cei care reprezintă partidul în teritoriu situaţia de până acum, atingerea obiectivelor pe etape şi capacitatea partidului de a se mobiliza astfel încât PMP să aibă candidat în turul doi şi să-l învingă pe Victor Ponta. Avem toate argumentele să ne propunem să dăm şi viitorul preşedinte al României", a spus Udrea, la începutul şedinţei. 

Cristian Diaconescu nu a mai aşteptat ziua de astăzi, când avea să fie confruntat de Elena Udrea, doritoare, de altfel, a poziţiei de prezidenţiabil al PMP, şi a anunţat ieri că demisionează din partidul condus de Udrea şi că îşi va asuma o candidatură independentă la Preşedinţie.  

„În urmă cu o lună şi jumătate am primit cu onoare propunerea PMP de a fi candidatul la alegerile prezidenţiale. Am luat în serios acest demers. În baza acestei investiri, am făcut un angajament pe care sunt deosebit de onorat că a fost sprijinit inclusiv de preşedintele Traian Băsescu. Respectând ce se prefigurează cu deciziile PMP, vă anunţ că voi candida independent. Nu voi mai fi membru PMP. Voi rămâne preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară“, a anunţat Diaconescu.

Elena Udrea nu a avut răbdare ca prezidenţiabilul anunţat chiar de ea la Congresul PMP, Cristian Diaconescu,  să termine conferinţa de presă în care a adus lămuriri privind decizia de a candida ca independent şi a ieşit în faţa microfoanelor pentru a pregăti partidul pentru ziua de mâine, când va primi girul colegilor săi de a intra în cursa către Cotroceni. Colegi până ieri, Udrea şi Diaconescu se vor întâlni ca adversari în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

 „Se întâmplă înaintea zilei de mâine, când trebuia să decidem prin vot cine este cel mai potrivit candidat. Eram obligaţi să votăm candidatul în Colegiul Naţional. Îmi pare rău că domnul Cristian Diaconescu pleacă înaintea competiţiei interne. PMP va avea o analiză a pregătirii partidului pentru campania electorală. Suntem pregătiţi de această competiţie şi sunt pregătitiă să-mi asum candidatura. Îl pot bate pe Victor Ponta. Vom avea o dezbatere şi vom vota pentru că aşa spune statutul partidului“, a spus Udrea, de pe treptele sediului PMP.

Întrebarea care rămâne acum este cui îi va oferi preşedintele Traian Băsescu sprijinul în campania electorală. Ambii îşi doresc susţinerea şefului statului şi votul electoratului acestuia, însă niciunul dintre ei nu s-a grăbit să clameze că preşedintele îi este aproape. 

„A rămas că partidul se întruneşte mâine, purtăm discuţii, luăm o decizie, votăm candidatul şi apoi discutăm şi cu preşedintele“, a spus Udrea, întrebată dacă a discutat cu Traian Băsescu în prealabil. Şeful statului a fost primul care a semnat pe lista de susţinători ai lui Cristian Diaconescu, dar în acelaşi timp PMP, din care Diaconescu a demisionat, este un proiect în care Traian Băsescu vrea să se implice după expirarea mandatului de preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite