Elena Udrea, despre candidatura la şefia PDL: „Avem nevoie de o alternativă la actuala conducere"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea nu exclude o candidatură la şefia PDL  FOTO Adevărul
Elena Udrea nu exclude o candidatură la şefia PDL  FOTO Adevărul

Deputatul PDL Elena Udrea a comentat despre eventuala sa candidatură la şefia PDL. Deputatul PDL a evitat să spună dacă va candida sau nu, dar a precizat că este nevoie de o alternativă la actuala conducere.

Întrebată dacă îl vede pe Traian Băsescu revenind la şefia PDL în viitor, Elena Udrea a precizat că soluţia trebuie găsită acum. „Ar fi foarte rău ca partidul să nu aibă o alternativă în acest moment. Preşedintele a fost întrebat şi a răspuns că e vremea generaţie libere în PDL.

Dacă nu era Traian Băsescu care să ia partidul de la 7%, să-l aducă la 30% şi să-l facă partid de guvernare, nu, nu cred că eram ministru", a spus Udrea, într-o emisiune la Realitatea Tv.

„În acest moment în partid sunt 2 viziuni: prima în care aşteptăm să scadă USL şi o altă viziune care vrea să reconstruiască partidul. Eu nu îmbrăţişez prima variantă Din punctul meu de vedere trebuie o alternativă la actuala viziune, la actuala conducere. Avem nevoie de competiţie, această competiţie va salva PDL-ul", a spus Elena Udrea.

Întrebată dacă va negocia cu PNL, în cazul în care va ajunge în fruntea PDL, Elena Udrea a explicat că ar negocia cu Tăriceanu, dar mai greu cu Antonescu.

„E foarte greu să negociezi cu Antonescu. Are o atitudine total anti-europeană. Are o imagine foarte proastă în afara ţării. Cum puteţi crede că am putea face o alinaţă cu el? În PNL sunt şi alţi lideri importanţi cu care se poate discuta. Tăriceanu e considerat un om politic cu viziune europenă, cu respect pentru democraţie", a explicat Udrea.

Despre „războiul steagului"

„Ce se întâmplă în ultimele două zile cu acest "scandal al steagului" e periculos pentru că abordările acestea pasionale riscă să ducă situaţia la un moment la care va fi greu să o mai gestionăm diplomatic. Acest conflict diplomatic trebuie închis cât mai rapid. La nivelul la care s-a ajuns şi anume poziţia ministrului de Externe ungar ar trebui să avem o reacţie a MAE român", a explicat Elena Udrea, într-o emisiune la Realitatea Tv.

Întrebată ce părere are despre susţinerea pe care preşedintele Traian Băsescu le-a arătat-o maghiarilor, Elena Udrea spus că preşedintele a favoritazat cele două judeţe la fel de mult ca oricare altele din această ţară.

„Nimeni nu a încurajat poziţii exprimate de lideri ai maghiarilor în sensul unei autonomii teritoriale. Poziţia preşedintelui Băsescu a fost fermă în interiorul şi în exteriorul ţării. Am vizitat Harghita şi Covasna de nenumărate ori, ca ministru. Oamenii ăia trăiesc în sărăcie tocmai pentru a fi manipulaţi politic. Preşedintele nu are cum să fie de acord cu autonomia judeţelor Harghita şi Covasna"

„România este o ţară europeană, suverană. Politica de arborare a drapelului în interiorul României este exclusivă a statului român. România nu primeşte sfaturi şi nu ia lecţii de la Ungaria.Răspunsul nostru trebuie să fie calm şi ferm. Nu ajută la nimic să dăm conotaţii politice acestei dispute. Disputa trebuie să fie potolită de la nivelul Guvernului României, la nivel de ministru de Externe", a mai spus Elena Udrea.

Despre investiţiile din timpul mandatului de ministru

„Preocuparea pentru dezvoltarea celor două judeţe (Harghita şi Covasna, n.r.) a venit din 2009. S-a trăit în sărăcie aici 20 de ani. Ce a făcut Ministerul meu se ştie şi se vede şi acum. Prima dată când cineva s-a ocupat de dezvoltarea infrastructurii de acolo a fost în 2009. Acolo, UDMR a ţinut oamenii în sărăcie. În 2009, UDMR n-a fost la guvernare când noi ne-am dus acolo.

Nu există strategie la minister pentru Ţinutul Secuiesc. Autorităţile locale din Harghita şi Covasna au gândit un concept turistic. Am construit infrastructura de competiţii. Ce a ţinut de mine am făcut tot", a mai precizat Elena Udrea.



 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite