Udrea: Domnul Ghiţă l-a vizitat la închisoare pe Dorin Cocoş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Elena Udrea a vorbit, miercuri seară, la TVR, despre motivele care au stat la baza formulării de acuzaţii la adresa generalului Florian Coldea, rolul oamenilor politici şi problemele juridice pe care le are, după ce astăzi procurorii DNA au cerut arestarea sa preventivă în două dosare: Microsoft şi Gala Bute.

Principalele declaraţii ale Elenei Udrea:

Elena Udrea, despre acuzaţii

Doar la patru zile, de când eu am spus, am formulat acuzaţii asupra generalului Coldea, s-au depus două cereri de acuzare a mea (...) CSM a anunţat că verifică dacă afirmaţiile pe care eu le-am formulat eu afectează justiţia (...) Este un asalt asupra mea. 

Am luptat ca aceste instituţii să fie puternice. Sunt instituţii demne de toată aprecierea. Problema e că instituţiile sunt conduse de oameni. Aceştia au slăbiciunile lor.

Astăzi, de trei ori, la interval de două ore, s-a cerut arestarea mea preventivă. Generalul Florian Coldea nici măcar nu a fost întrebat nimic. Eu spun despre domnul Coldea că a făcut nişte lucruri, iar lumea nu-l întreabă. 

Ar trebui întrebaţi cei pe care i-am nominalizat: Dorin Cocoş, Alina Bica, Gheorghe Ştefan - referitor la ceea ce am spus eu. 

Domnul Sebastian Ghiţă mi-a povestit la o cafea că domnul Coldea nu a dorit ca eu să candidez şi i-a spus să-mi transmită acest lucru. Dar Ghiţă mi-a spus asta când eu eram deja candidată. În plus, eu eram o sursă alternativă de informare a preşedintelui. 

Elena Udrea, despre atacurile care o vizează direct

Pentru că ştiu lucruri. pentru că am curaj să le spun. Am spus că voi continua cât pot să vorbesc, până îmi vor închide gura.

Sunt oameni la vârful DNA care au acţionat politic. Dosarul Bute începuse înainte de doamna Kovesi. De ce s-a cerut arestarea mea tocmai astăzi?

În România, poate conduce ţara cel care deţine cătuşele. Cel care deţine secretele. De ce credeţi că tac toţi care ar putea să vorbească?

Eu nu spun că sunt un om perfect, că nu am greşit. În zece ani, am făcut politică, am condus partide, dar de aici şi până a mă face o ţintă, a se cere arestarea mea, e o cale lungă. 

Coldea este influent prin relaţia pe care o are cu doamna Kovesi. 

Domnul Coldea nu a vrut-o pe doamna Bica şefă la DIICOT. Doamna Bica a fost de două ori consecutiv pusă sub ascultare de Kovesi. 

Doamna Bica mi-a spus, după scandalul pozelor de la Paris, ca s-a dus la domnul Coldea să-i ceară socoteală şi că domnul Coldea i-a spus că trebuia să îi spună dinainte că se întalneşte cu mine.

Nu te duci să te plângi la DNA de Coldea decât dacă eşti Udrea, dacă vrei să faci un scandal public şi aşa mai departe. Din spusele doamnei Bica, DIICOT nu primise decât două informări de la conducerea SRI într-un an. Am mers în biroul domnului Maior, o întâlnire la solicitarea mea. I-am spus domnului Coldea că ştiu că sunt ţinta unei strategii prin care încearcă să mă scoată, de atac asupra mea. I-am spus că ştiu că Dorin Cocoş a făcut nişte servicii la solicitarea dânsului. 

Nu sunt o victimă. Eu vă spun cum funcţionează acum relaţia între conducerea SRI şi conducerea DNA.

Ce ştiu cancelariile occidentale

De la cine să fie cunoscute? Multe le află că le spun eu. Multora le este frică să discute. Nu strică faptul că vorbesc de derapajele unui om. Orice om e tentat de putere sau aproape orice putere. Dar domnul Coldea, stăpânul tuturor secretelor... Când cineva conduce România manipulându-i pe toţi, aceasta e o putere ocultă. Uitaţi-vă! Toată lumea tremură de frică. 

Nici nu mai ştiu pentru ce mi se cere arestarea. Probabil până ies de aici, o să mai fie ceva. Cum să probezi că am avut o întâlnire cu domnul Coldea, că nu l-am înregistrat. 

Elena Udrea, despre vizita lui Ghiţă la Cocoş, în închisoare

Vineri, pe 19 decembrie, am avut o ultimă discuţie cu domnul Maior în care i-am spus cu subiect şi predicat (...) că ştiu că domnul Cocoş a făcut comisioane pentru Coldea. Pe 20, Ghiţă mi-a transmis că are acordul lui Coldea să meargă să-l viziteze pe domnul Cocoş.

Există un avocat. Nu e foarte cunoscut, însă e avocatul tuturor celor care au turnat. Rareş Dan e avocatul, din câte ştiu fiul unui fost general, Gheorghe Dan (...) Acest avocat, Rareş Dan, e foarte apropiat de Coldea. Avocatul acesta apare acolo unde apar denunţurile împotriva lui Dorin Cocoş şi a mea. Ştiu că acest avocat e apropiat de Coldea şi de la Dinu Pescariu.

Elena Udrea, despre dosarul „Gala Bute”

Decizia politică ce prevedea ca guvernul Boc să se implice în aducerea lui Bute să boxeze în România s-a luat în România. Nu a luat-o Udrea de nebună (...)  Eu cred că a fost un lucru bun pentru români să-l vadă pe Bute acasă. 

Domnul Obreja era singurul care avea drept de reprezentare pentru domnul Bute. Nu avea cine altcineva să facă asta.  

Eu nu sunt acuzată că am luat bani în „Gala Bute”. Acuzaţia e că o firmă privată a sponsorizat o altă firmă privată. Presa, de multe ori, atunci când nu are toate informaţiile, poate să facă mult rău. Eu am  făcut tot acest efort ca Bute să boxeze în România pentru un beneficiu de imagine al României. Şi care a fost imaginea de care am beneficiat eu? 

Despre cererea de arestare preventivă

Trebuie să fiu atentă. Una dintre cererile de arestare preventivă vine ca urmare că aş fi încălcat condiţiile controlului judiciar. (...) Aceste declaraţii le-am dat, maxim, în ziua în care am ieşit de la DNA. Eu nu cred că am spus altceva faţă de ceea ce spusesem public şi înainte. 

Am vorbit până joi de o mie de ori despre lucrul acesta. Eu le-am zis jurnaliştilor să nu mă întrebe din fondul cauzei. Nu pot să vorbesc asta.

Despre relaţia cu Dorin Cocoş

Când eu m-am măritat cu Dorin Cocoş, el era un om cu afaceri profitabile. Nu m-am mirat că se împrumută cu 500.000 de euro.

Despre regrete

Regret că nu am spus de Coldea încă din timpul mandatului preşedinteleui Traian Băsescu. Nu regret alte lucruri. 

Despre moralitate în presă şi politică

Mai sunt oameni care nu au ţinută morala pe care vor să o afişeze. Sunt oameni care au venit sa-mi spuna lucruri, uneori pe bani, si acum fac pe moralistii. Moderator: Şi aţi plătit?. Elena Udrea: Uneori, da.

Sunt oameni care apar la televizor, nu neapărat jurnalişti. Să se întrebe daca au căderea morală să mă judece pe mine.

Despre Parlament

Am fost dintre cei care au mers din multe ori pe clişee. Soluţia nu e să spui că parlamentarii sunt nişte nemernici, ci să vii cu legi care să rezolve problemele. Totuşi, parlamentarii au control (n.r. -asupra lor), cel al poporului


Acuzaţiile lansate de Elena Udrea împotriva tuturor demnitarilor care s-au aflat în funcţii-cheie în statul român în ultimii ani survin după ce DNA a pus-o sub acuzare în dosarul Microsoft. Colaborarea SRI cu DNA a dus, în ultimele luni, la instrumentarea mai multor dosare de mare corupţie, între care se numără şi cel în care a fost pusă sub acuzare Elena Udrea. În dosarul Microsoft, mai sunt puşi sub acuzare fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, cât şi omul de afaceri Dumitru Nicolae. Totodată, în dosarul Microsoft, procurorii au început urmărirea penală şi împotriva fostului ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, şi al senatorului UNPR Şerban Mihăilescu, care au rămas fără imunitate parlamentară la sfârşitul anului trecut.

Astăzi, procurorii DNA au cerut arestarea preventivă a Elenei Udrea în dosarele Microsoft şi Gala Bute. Parlamentul va decide luni dacă îi ridică imunitatea fostului ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite