Elena Udrea candidează contra lui Vasile Blaga la şefia PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Blaga şi Elena Udrea se vor confurnta pentru şefia PDL Foto : Adevarul
Vasile Blaga şi Elena Udrea se vor confurnta pentru şefia PDL Foto : Adevarul

Fostul Ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, şi-a anunţat astăzi candidatura pentru şefia PDL. Până acum, singurul candidat oficial era Vasile Blaga.

Deputatul Elena Udrea a anunţat, marţi, că va candida la preşedinţia PDL, la Convenţia Naţională din 23 martie.

"Candidez pentru PDL, nu împotriva cuiva, candidez pentru viitorul partidului. Sper să avem parte de o competiţie frumoasă, şi nu de o dispută", a mai spus Udrea.

Ea a precizat că este o decizie pe care a luat-o după ce a discutat cu colegii de partid

"Sper ca moţiunea să fie semnalul pe care PDL îl aşteaptă pentru a redeveni un partid viu", a mai spus Elena Udrea.

„M-am decis să candidez la funcţia de preşedinte al PDL pentru că partidul aer nevoie de o schimbare. Am curajul să depun un proiect nou pentru PDL“, a anunţat Elena Udrea.

Ea a adăugat că este capabilă să se lupte cu Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Până la anunţul Elenei Udrea, singurul care îşi oficalizase intenţia de a candida pentru postul de preşedinte era actualul lider al partidului, Vasile Blaga.

„O să candidez la Convenţia Naţională a partidului şi eu cred că 23 martie, dacă aceasta va fi data Convenţiei, e un punct important pentru viaţa partidului. Până la urmă, va trebui să trecem de la perioada de criză a partidului la ceea ce înseamnă reconstruirea adevărată a partidului“, a anunţat, ieri, Blaga.

Un alt posibil candidat la şefia PDL este primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Contactat de „Adevărul“, edilul Aradului nu a exclus o posibilă candidatură şi a pus, din nou, tunurile pe actualul lider.

„Constat că domnul Blaga a spus regulile jocului înainte ca partidul să le decidă, zarurile par deja aruncate. Pentru el nu contează decât candidatura lui. A schimbat preşedinţi de consilii judeţene, a stabilit regulile. Este clar că şi-a făcut jocurile. Blaga transmite ce-l interesează: aici nu mai e loc de nimeni!“, şi-a început Falcă tirul acuzelor.

De asemenea, este posibil să candideze şi actualul prim-vicepreşedinte, Mihai Stănişoară.

Liderul PDL Vasile Blaga a anunţat că, la propunerea sa, Biroul a fost de acord, în unanimitate, să propună data de 23 martie pentru Convenţia Naţională a Partidului. El a adăugat că, în acest fel, se respectă toate prevederile statutare, astfel încât să nu existe nicio observaţie, chiar dacă „unii doresc o convenţie mâine“, iar alţii o doresc „amânată la calendele greceşti“.

Citeşte aici cum ar putea arăta competiţia din PDL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite