Elena Udrea, despre o posibilă candidatură la prezidenţiale: „Orice politician de carieră se gândeşte să fie în situaţia de a candida“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PDL, Elena Udrea FOTO Mediafax
Deputatul PDL, Elena Udrea FOTO Mediafax

Deputatul PDL Elena Udrea a evitat să spună, vineri seară, dacă intenţionează să candideze la alegerile prezidenţiale, însă a afirmat că „orice politician de carieră se gândeşte la un moment dat să poată fi în situaţia de a candida“ la funcţia de şef al statului, adăugând că ea însăşi este un astfel de politician.

Într-o emisiune difuzată de postul B1 TV, Udrea a afirmat că ar putea fi timpul ca o femeie să ocupe funcţia de şef al statului.

Întrebată dacă intenţionează să se înscrie în cursa electorală, Elena Udrea a răspuns: „Cred că orice om politic, care face carieră politică, şi eu sunt un politician de carieră (...) se gândeşte ca la un moment dat să poată să fie în situaţia de a candida. Dar nu e suficient acest lucru“.

„Atunci când există o competiţie nu alegi pe cel mai bun din ţară, ci pe cel mai bun care a intrat în respectiva competiţie“, a punctat Elena Udrea, adăugând că, în opinia sa, este un lucru bun faptul că „nu se mai blochează nimeni de faptul că o femeie nu poate candida“.

Elena Udrea a subliniat că sunt multe aspecte care trebuie avute în vedere pentru o astfel de candidatură şi care ar arăta că „2018 e mai potrivit decât 2014“. Ea a menţionat că se referă la anul 2018 în perspectiva în care s-ar reveni la mandatul de patru ani pentru preşedintele ţării.

Anterior, preşedintele Traian Băsescu declarase că ar fi „bucuros“ să susţină o femeie care ar candida pentru funcţia de şef al statului.

Referindu-se la Elena Udrea, preşedintele a spus că, în politică, o vede ca fiind  „un pariu câştigat“.

„Udrea sigur a fost un pariu câştigat, pentru că a fost şi urmat pe urmă de foarte mulţi politicieni şi partide“, a mai spus Băsescu.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite