Elena Udrea arată taberei Blaga lecţiile Congresului PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analizând Congresul PSD, deputatul PDL, Elena Udrea, spune că alegerea lui Victor Ponta în fruntea PSD, în umră cu trei ani, şi respectul social-democraţilor faţă de fostul preşedinte al statului, Ion Iliescu, sunt cele doua mari lecţii pe care susţinătorii lui Vasile Blaga nu le-au învăţat.

Elena Udrea a făcut o comparaţie între Congresul PSD, care a dus la realegerea lui Victor Ponta, şi Convenţia Naţională a PDL, în urmă căreia Vasile Blaga a obţinut o victorie contestată.

„Privind la Congresul PSD, nu pot să nu constat două lecţii pe care jumatate din PDL nu le-a învăţat sau nu le-a pus în aplicare la Convenţia Naţională:

1. Alegerea unui preşedinte tânăr după eşecul în alegeri, care, iată că în 3 ani, a dus la revenirea PSD la 40%.

2. Respectul, solidaritatea şi onoarea arătate fostului şef al statului, care a creat, practic, partidul“, a notat Elena Udrea pe Facebook.

Declaraţiile Elenei Udrea vin în contextual în care actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, a făcut  mai multe declaraţii critice la adresa fostului lider al PD, preşedintele Traian Băsescu.


Citeşte toate materialele despre congresul PSD

Reportaj de la Congresul PSD. Delegaţii s-au îmbulzit pentru cartelele de vot: „Hai, dragă, să venim mai târziu. Ne sufocăm aici“

Cei 4.200 de delegaţi la Congresul PSD au provocat o mare învălmăşeală când s-au dus să îşi ia cartelele de vot.

Ponta, despre sistemul de vot electronic de la Congresul PSD: „Ne gândim să-l aplicăm la diaspora, apoi naţional“

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Congresul PSD, că sistemul electronic de vot ar trebui introdus în primă instanţă pentru diaspora, apoi la nivel naţional.

Congresul PSD. Ponta doreşte să fie „peştele cel mare şi rapid“ din politică

Liderul PSD Victor Ponta le-a spus colegilor prezenţi la Congresul PSD că în politica actuală nu se mai aplică doar principiul „peştele cel mare îl înghite pe cel mic”, ci şi „peştele mai rapid câştigă competiţia cu peştele lent”. Într-un astfel de context, premierul a subliniat că doreşte să fie „peştele cel mare, şi totodată cel mai rapid”.

Congresul PSD. CExN al PSD, mandatat să iniţieze procedurile de fuziune cu UNPR

Congresul PSD a adoptat, sâmbătă, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care mandatează CExN al partidului să elaboreze şi să încheie un Protocol de colaborare între PSD şi UNPR şi să iniţieze procedurile privind fuziunea dintre cele două partide.

Congresul PSD. Ion Iliescu a fost votat preşedinte de onoare al PSD

Ion Iliescu a fost votat, sâmbătă, la Congresul PSD, pentru a ocupa funcţia de preşedinte de onoare al partidului. Iliescu a fost votat cu unanimitate de voturi.

Congresul PSD. Ponta: „Năstase mi-a zis că în politică, spre deosebire de box, contează dacă poţi să te ridici“

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Congresul PSD, că are "o mulţumire specială" pentru Adrian Năstase, care i-a spus că în politică, spre deosebire de box, contează de câte ori poţi să te ridici, menţionând că este convins că fostul prim-ministru o va face.

Congresul PSD. Victor Ponta: „Sunt complementar cu Liviu Dragnea“

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a explicat, la Congresul partidului, cum va fa funcţiona tandemul pe care îl va forma în fruntea PSD cu Liviu Dragnea.

Congresul PSD. Oprescu, către Ponta: „Cel mai important proiect al dumneavostră nu este USL, ci România“

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat sâmbătă, la Congresul PSD, că cel mai important proiect politic al lui Victor Ponta nu este USL, aşa cum premierul a susţinut în repetate rânduri, ci „proiectul România“.

Congresul PSD. Victor Ponta şi Liviu Dragnea, victorii aşteptate. PSD şi-a ales vicepreşedinţii: Oprişan l-a învins din nou pe Nicuşor Constantinescu

Congresul PSD a ales astăzi noua conducere a partidului. Victor Ponta a fost reales, fără emoţii, în fruntea PSD, iar Liviu Dragnea va fi numărul doi în partid, din postura de preşedinte executiv.Bătălia cea mai importantă de la Congres s-a dat între baronii Marian Oprişan( Vrancea) şi Nicuşor Constantinescu (Constanţa) pentru postul de vicepreşedinte al regiunii Sud-Est, câştigător ieşind baronul de Vrancea.

Cristina Ţopescu, ultima achiziţie a PSD

Jurnalista Cristina Ţopescu s-a înscris, vineri, în PSD, a anunţat Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD.

Adrian Năstase: „Nu voi vorbi de la tribună, este rândul colegilor mei să vorbească“

Fostul premier Adrian Năstase a venit, în calitate de invitat, la Congresul PSD, însoţit de fiul său mai mare, Andrei Năstase. Fostul premier a anunţat că nu va ţine un discurs, fiind interesat, în special, de noile raporturi de forţe din partid.

Congresul PSD. Dragnea: „Singurul care a trebuit să plătească pentru noi toţi a fost Adrian Năstase. Adrian, bine ai venit acasă!“

Congresul PSD se va desfăşura astăzi şi mâine la Sala Palatului. Social-democraţii îl vor reconfirma în funcţia de preşedinte pe Victor Ponta, iar Liviu Dragnea va rămâne numărul doi în partid, urmând să ocupe fotoliul de preşedinte executiv. Adrian Năstase este prezent la Congres, dar a anunţat că nu va ţine niciun discurs de la tribună.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite