VIDEO Elena Băsescu a gafat din nou în Parlamentul European. A vorbit despre Arctica la o dezbatere despre pescuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu a greşit dezbaterea în Parlamentul European
Elena Băsescu a greşit dezbaterea în Parlamentul European

Europarlamentarul PDL Elena Băsescu a făcut o nouă gafă în Parlamentul European. În timpul unei dezbateri despre pescuit, ea a citit un discurs despre importanţa strategică a regiunii Arctica.

„Arctica este o zonă de o importanţă strategică tot mai mare. Pe fondul încălzirii globale şi topirii calotei glaciare, au fost descoperite rezerve importante de hidrocarburi, care trezesc interesul mai multor state. Resursele energetice descoperite în Oceanul Arctic trebuie exploatate într-un mod responsabil", şi-a început discursul fiica cea mică a preşedintelui, în timpul dezbaterii „Impas instituţional privind planurile multianuale de gestionare a pescuitului“.
Cu toate că  moderatoarea i-a tăiat microfonul şi i-a explicat că a greşit subiectul, Elena Băsescu a continuat să citească acelaşi discurs.

Pe de altă parte, mezina preşedintelui s-a scuzat pe contul ei de Twitter, spunând că a fost o greşeală a staff-ului tehnic pentru că i s-a cerut cuvântul la o altă dezbatere decât cea la care se înscrisese.

Pentru că a greşit discursul, Elenei Băsescu i se taie microfonul în Parlamentul European

„Nu a fost greşeala mea, a fost greşeala staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei. Eu mă înscrisesem pentru dezbaterea privind «Strategia Uniunii Europene pentru regiunea arctică» şi mi s-a oferit cuvântul fără să-l cer la dezbaterea privind «Blocajul instituţional în ceea ce priveşte planurile multianuale de gestionare a pescuitului». Tabela electronică ce anunţa titlurile dezbaterilor nu funcţiona în acel moment. Abia mă întorsesem în plen şi nu aveam de unde să ştiu ce subiect se dezbătea“, a scris Elena Băsescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite