Educaţia sexuală pentru adulţi În atenţia domnilor Titus Corlăţean şi Robert Sighiartău

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Ştefan, primarul comunei Ştefăneştii de Jos
Robert Ştefan, primarul comunei Ştefăneştii de Jos

A fi liberal înseamnă, în primul rând, a respecta drepturile individuale, printre care dreptul la sănătate – care include sănătatea reproducerii – şi dreptul la educaţie – care include educaţia privind sănătatea reproducerii. Este evident pentru orice minte lucidă, că poziţia PNL, cel puţin a unor liberali, şi a PSD, este un atac vicios şi iliberal, asupra drepturilor femeilor şi copiilor.

Declaraţiile recente a doi politicieni ”vizionari”:

Robet Sighiartău: "Eu nu pot să îmi las copilul... Poate vine un popă să ţină. Se înscrie popa să facă educaţie sexuală: dom'le, nu aveţi voie să faceţi niciodată nimic. Sau poate se înscrie musulmanul care spune: Harem." Alta: "Dar eu vă spun un lucru: statul nu e în stare să administreze aproape nimic. Şi vedem lucrul ăsta. Bun, eu sunt mai de dreapta. Dvs îmi spuneţi că statul ăsta poate să ne educe copiii? Care nu-i în stare nici în ziua de astăzi să adapteze curricula la nevoile şi cerinţele pieţei."

Titus Corlăţean: "Acest text care a fost votat de Parlament cu o mare majoritate anul trecut e un text echilibrat care nu pune capacul peste problemă. Nu pune capacul peste problemele mamelor tinere însărcinate, majoritatea dintr-o comunitate săracă... n-o denumim etnic. Acolo problema trebuie gestionată altfel. Dacă noi ne imaginăm că stabilim educaţie sexuală la şcoală pentru copiii de romi şi rezolvăm problema, nu am înţeles nimic din viaţă."

Aşadar, observăm întâi de toate, nivelul intelectual al aleşilor şi stăpânirea subiectului despre care discută, precum şi profundele valori ”mai de dreapta” din care se revendică unul şi mai ”echilibrate”, deloc rasiste ”problemele mamelor tinere însărcinate, majoritatea dintr-o comunitate săracă ...n-o denumim etnic”, la celălalt. Păi de ce să nu o denumim dacă ne imaginăm că doar acolo avem o problemă? Suntem ţara nr. 1 în Europa la numărul de mame minore. În 2018 am avut 12.906 de adolescente mame, iar mame intre vârsta de 15 şi 19 ani avem peste jumătate de milion de fete, sute de fete minore sub 15 mame! Copii care fac copii, cât de inuman! Între 65% şi 67% sunt mame din mediul rural, acolo unde preotul îţi spune că eşti din coasta lui Adam şi trebuie să te supui bărbatului, acolo unde tatăl e alcoolic şi te violează, apoi te dă la tot satul, acolo unde vecinii din sat de pot lua cu japca şi apoi arunca pe marginea drumului, că aşa au văzut ei în filme porno, dacă vă amintiţi faimosul viol din zona Vaslui, de acum câţiva ani. Credeţi că toate sunt rrome, întrucât aşa le dictează cultura? Nu. Majoritatea mamelor minore sunt adolescente din familii sărace, adolescente abandonate de proprii părinţi sau abuzate de proprii părinţi, adolescente traficate, violate şi distruse pe viaţă, inclusiv de ignoranţa şi ipocrizia politicienilor români. Politicieni care acţionează exact ca nişte prădători sexuali şi brute abominabile, astfel cum am văzut recent în cazul primarilor PNL care au fost acuzaţi fie de acte sexuale cu un minor aka viol, abuz fizic şi psiho-emoţional, trafic de minori sau de violenţă domestică şi abuz psiho-emoţional – vă amintiţi de primarul din Sângeorz Băi, Traian Ogâgău, tată de minoră, care îşi punea fiica în genunchi şi o umilea în fel şi chip? Oare ce s-a mai întâmplat cu el? Tot de la PNL, acest partid de creştini şi trumpişti demenţi, adunaţi de prin cavernele României cu japca şi puşi pe liste să fie ”aleşi”. Şi nu avem doar prădători cu putere, care abuzează de statutul lor, dobândit cu japca, ci şi o serie de prădători online, pedofili şi psihopaţi care seduc minori, îi vânează în mod premeditat şi cu foarte mare atenţie. Sunt studii făcute, în alte ţări, evident, aici ”statul nu e în stare să administreze nimic”, care arată că pedofilii şi dezaxaţii sexuali urmăresc fetiţe cu vârste din ce în ce mai mici. Aşa-zisul act sexual cu minora de 12 ani, traficată pentru un rinocer cu chip uman, primar PNL, care a lăsat-o şi însărcinată, caz care se judecă de peste 4 ani, reflectă această tendinţă globală de sexualizare şi obiectificare a copiilor.

Într-o Românie cu ruralul devastat de emigraţie şi sărăcie, nu putem conta pe părinţi, absenţi, alcoolici sau abuzatori, ci trebuie să înarmăm copiii cu cunoaştere. Educaţia ”sexuală” nu este despre sex şi nici despre poziţii sexuale, cum visează animalele cu chip uman care violează copii, ci despre sănătatea reproducerii. Repet, să se audă şi în spate, în fundul cavernelor PSD şi PNL: sănătatea reproducerii. Ce înseamnă sănătatea reproducerii? Informaţii, în primul rând despre anatomia corpului, felul în care acţionează hormonii, de la o anumită vârstă, asupra adolescenţilor, de ce hormonii sunt o capcană pentru fete şi de aceea este atât de crucial să alegi bine partenerul intim, ce riscuri presupune un act sexual – de la boli cu transmitere sexuală, la accelerarea dezvoltării hormonale, la sarcini nedorite, la complicaţii de tot felul, de ce e importantă igiena corporală, de ce e fundamental dreptul tău să refuzi un act sexual sau să te simţi presată sau intimidată de colegi şi ”prieteni”, de ce e important să înţelegi când eşti abuzată, când sexul înseamnă de facto viol şi traumă şi cum poţi acţiona să pedepseşti abuzatorul şi să te recuperezi post-traumatic. Toate aceste paliere reflectă ceea ce în alte ţări mai avansate pe acest drum înseamnă sănătatea reproducerii – inclusiv sănătatea mintală, întrucât debutul vieţii sexuale vine la pachet, mai ales pentru fete, cu o serie de nesiguranţe, spaime, anxietăţi, întrebări, schimbări şi revelaţii. La lipsa crasă de informaţii  -adică ştiinţă - PNL şi PSD vor să oblige fetele României să rămână supuse bărbatului, pentru voturile asigurate de BOR, prin preoţii meschini care propovăduiesc cu cine să votezi şi de ce trebuie să accepţi, ca adolescentă sau femeie, inclusiv avansurile preoţilor, întrucât ”ce e frumos şi lui Dumnezeu îi place, doamne ajută!”  Este o crimă cu premeditare, este un genocid, executat cu premeditare, din ură pură faţă de femei şi oportunism cinic. Voturi contra vieţi. Putere contra nevinovăţiei. Abjecţie contra purităţii. Este suficient să îmi imaginez -oh, doamne, ce dar mi-ai dat! – acea brută abjectă numită Robert Ştefan, cu figură de hipopotam proaspăt ieşit din mocirlă, prăbuşit deasupra unui trup de copilă de 12 ani, ca să simt că singura soluţie sunt pedepsele extrem de aspre, oprobriul public şi, în ultimă instanţă, introducerea armelor pentru auto-apărare şi în România, dacă justiţia este cumpărată de hipopotami.

Evident, o soluţie mult mai civilizată ar fi ca fiecare unitate de poliţie care se ocupă cu infracţiunile sexuale să aibă o secţie dedicată femeilor, condusă de femei, cu psihologi pregătiţi şi asistenţa din oficiu a victimelor prin cooperare cu avocaţi specializaţi în drepturile copiilor, femeilor şi victimelor (da, sunt separate toate), însă aici sunt de acord cu îngrijoratul de musulmani, Robert Sighiartău, că statul nostru nu are sau nu vrea să aloce resurse pentru lucrurile esenţiale, ci cere miliarde de euro de aruncat pe consultanţă şi PR, inclusiv în PNRR. Nu au scuze, niciunul. Domnul Sighiartău e îngrijorat, exact ca faimosul câine care moare de grija altora, de musulmani, că vin aici pentru harem, fără să ştie că islamismul reprimă femeile şi fetele mai rău decât ortodoxia, deşi sunt ca fraţii în această misiune deloc glorioasă. Astfel cum vedem din propriile declaraţii, ”mai liberalul” domn liberal Sighiartău nu este deloc liberal şi nici carte nu ştie, e doar un  misogin patriarhal, care visează la haremuri şi supremaţia bărbatului alb insuficient dotat, altfel nu se explică. Un adevărat „liberal”, măcar e clar că nici terminologia nu o stăpâneşte, întrucât a fi liberal înseamnă, în primul rând, a respecta drepturile individuale, printre care dreptul la sănătate – care include sănătatea reproducerii – şi dreptul la educaţie – care include educaţia privind sănătatea reproducerii. Având în vedere că, cel puţin în ultimele 21 de secole, doar femeile sunt capabile să se reproducă, este evident pentru orice minte lucidă, că poziţia PNL, cel puţin a unor liberali, şi a PSD, este un atac vicios şi iliberal, asupra drepturilor femeilor şi copiilor. Este o crimă cu premeditare, un viol legislativ, de politici publice şi a viziunii privind viitorul sănătăţii publice în România.

Vrem mame minore cu copii abandonaţi şi taţi psihopaţi pe toate drumurile, viitori inadaptaţi, viitori alţi violatori şi prădători? Dacă atât putem şi atât ne dorim, suntem pe drumul cel bun. Atât acea mamă minoră, cât şi copiii ei, sunt scoşi din circuitul social şi al muncii, sunt paria, nu au acces la sănătatea publică, nu au acces la piaţa muncii, nu au acces la nimic, sunt lăsaţi în voia sorţii, să le spună preotul că dacă le dă Dumnezeu 10 copii, din care mai mor şapte, aşa a fost voia Domnului, chiar dacă a fost viol, aşa e soarta femeii de acum 2000 de ani, adolescente damnate care fie vor fi traficate, fie vor fi violate în continuare, fie vor avea o viaţă în zbatere, la limita sărăciei şi a societăţii, perpetuând un cerc vicios şi nefast, care menţine România în topul nenorocirilor generate de oameni.

În această epopee a luptei la baionetă împotriva femeilor şi copiilor, avem un singur aliat şi trebuie să subliniem apăsat acest lucru: USR-PLUS, singurul partid modern, liberal, asumat. Singurul. În pofida problemelor majore de leadership pe care acest partid le are, din fericire este un partid care are multe trupe de elită şi se vede. Ruşine, PNL! Aştept, personal, cu foarte mult interes să zburaţi, public, cu comunicat de presă şi motivaţia de etică liberală, toţi violatorii pe care îi aveţi nu doar în partid, ci şi în funcţii publice. În ceea ce priveşte palavragii ca domnul Sighiartău îi sugerez să se înscrie la o şcoală de fete condusă de un imam musulman, dacă tot a vorbit de cerinţele pieţei, poate ne clarifică o dată, cândva, cum a cerut piaţa ore de educaţie religioasă ortodoxă predate de preoţi cărora le place ce e frumos şi care nu îi învaţă pe copii să gândească liber şi critic şi nu a cerut piaţa deloc ore de educaţie privind sănătatea reproducerii, în ţara care dă cele mai multe victime ale traficului de persoane minore şi în ţara unde s-a întâmplat Caracal, la lumina zilei, cu poliţia la uşă? Să explice aşa, ”mai liberal”, cum poate el şi de ce părinţii musulmani, care nu vor pentru copiii lor educaţie în religia ortodoxă nu pot opta pentru religia musulmană sau deloc? Piaţa liberă spune să avem competiţie şi opţiuni, să respectăm drepturile minorităţilor şi să oferi posibilitatea de a alege. Sunt foarte interesată să aud ce are de spus această lumină a PNL. Cât despre domul Corlăţean de la PSD, ce să mai zicem, nu discutăm cu rasiştii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite