Educaţia senatorilor din Parlamentul României – ierarhia nominală

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul general al educaţiei senatorilor din Parlamentul României, legislatura 2016-2020, calculat după Metodologia Politoscop folosind exclusiv CV-urile oficiale, adică acelea postate pe site-ul Parlamentului. Rezultatele sunt valabile pentru data analizei, octombrie 2020.

“Nivelul educaţiei” este un indicator complex calculat că o medie ponderată între mai mulţi indicatori parţiali, direcţi sau estimaţi. Numerele din ultima coloană a tabelului nu au nicio semnificaţie absolută pentru cititori, ci doar una relativă, sunt scoruri interne Politoscop calculate şi folosite pentru ierarhizare. Totuşi, se poate aproxima că un parlamentar cu un scor de 200, de pildă, are o educaţie de 5 ori mai solidă şi mai valoroasă decât unul cu un scor de 40. Pentru o bună înţelegere a rezultatelor, vă recomandăm să citiţi mai întâi secţiunea Metodologia Politoscop.

Coloanele:

  • Numele senatorului, cu link către pagina sa de pe site-ul Politoscop
  • Partidul din care face parte în legislatura curentă, la data la care a fost listat tabelul
  • Vârsta P. – vârsta la care senatorul a intrat în Parlament în legislatura curentă
  • Vârsta L. – vârsta la care senatorul a luat prima licenţă de studii universitare
  • Domeniul – domeniul studiilor de la prima facultate
  • Numărul de doctorate
  • Nivel educaţie – scorul general Politoscop pentru nivelul educaţiei senatorului

Tabelul este ordonat descrescător după Nivelul (scorul) general al educaţiei – ultima coloană din tabel, “Nivelul educaţiei“, adică senatorii cu cea mai solidă educaţie sunt în partea de sus. În tabel nu sunt incluşi si senatorii-fantomă, adică aceia care au avut grijă să-şi şteargă toate urmele, şi de pe site-ul Parlamentuntului şi de peste tot pe Internet.

Consultaţi statisticile detaliate pentru Senat pe site-ul Politoscop.

   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite