Eduard Hellvig, şeful SRI: Nici măcar nu-l cunosc pe Marian Munteanu. Mă aşteptam de la fostul meu partid să răspundă public că nu am niciun amestec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eduard Hellvig, directorul SRI FOTO Eduard Enea
Eduard Hellvig, directorul SRI FOTO Eduard Enea

Directorul SRI Eduard Hellvig spune că nu a avut nicio implicare în desemnarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Capitalei, arătând că se aştepta ca PNL să spună public că nu a avut niciun amestec în decizia politică a partidului.

Întrebat, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei, dacă a avut vreo legătură cu candidatura lui Marian Munteanu, şeful SRI Eduard Hellvig a răspuns: „Nu, categoric. Nici măcar nu-l cunosc. Anul acesta este anul electoral şi, din păcate, se vor amesteca tot felul de teme. Eu îi asigur deopotrivă, pe politicieni, gazetari şi cetăţeni români că SRI va rămâne în afara acestei dezbateri. Mă aşteptam de la fostul meu partid să răspundă public că eu nu am niciun amestec în vreo acţiune politică de când mă aflu în fruntea SRI. Şi nu pot să nu mă declar, de exemplu, surprins, printre altele, de declaraţiile făcute de Vladmir Tismăneanu. Este un om care mă cunoaşte şi care credeam că ştie că nu aş putea să fiu niciodată altfel decât m-a cunoscut“.

Şeful SRI a ţinut să clarifice şi relaţia sa cu jurnalistul Rareş Bogdan, cel care susţine candidatura lui Marian Munteanu. „Pe de altă parte, în viaţă ai şansa să ai prieteni vechi şi buni. Vreau să clarific legătura mea cu Rareş Bogdan. Eu am renunţat la timpul meu liber, la modul meu de viaţă, la momentele pe care mi le petreceam cu prietenii. A fost alegerea mea. Dar nu pot să le cer şi prietenilor mei acelaşi sacrificiu.Nu pot să le cer unor oameni să gândească într-un anume fel doar pentru că au o legătură cu mine. Mai exact, nu pot să-i spun eu lui Rareş Bogdan ce să zică la televizor. Pot să nu fiu de acord cu ce spune, însă el este liber să îşi facă meseria de jurnalist, fără să se autocenzureze pentur că am eu o legătură cu el. Fiecare om, prieten, cunoscut, este responsabil moral şi legal de ceea ce spune şi face. Îi asigur pe toţi că directorul SRI se ocupă de securitatea cetăţenilor României, nu de candidatura lui X sau Y“, a mai spus Hellvig.

PNL a decis să-l nominalizeze pe Marian Munteanu candidat la Primăria Capitalei, după retragerea din cursă a lui Ludovic Orban. Munteanu a spus că cel care l-a contactat a fost prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, dar liderul studenţilor din '90 s-a bucurat şi de sprijinul copreşedintelui Alina Gorghiu. „A fost unul din preferaţii mei“, a spus Gorghiu, la Adevărul Live.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite