Ponta, despre protestele privind Roşia Montană: „Unii vor să facă din România o grădină botanică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro
Premierul Victor Ponta FOTO gov.ro

Premierul Victor Ponta a declarat, într-o ediţie a emisiunii „Income“ difuzată de Antena 3, că proiectul privind începerea exploatării miniere la Roşia Montană este posibil să fie respins de Senat, dacă dezbaterea este politizată, criticând totodată argumentele privitoare la protecţia mediului înconjurător, aduse de unii protestatari.

Dacă se rămâne într-un argument strict politic, e clar că la Senat va fi respins proiectul“, a declarat Victor Ponta, care a criticat PNL şi UDMR pentru că, în opinia sa, nu au adus argumente care să susţină respingerea proiectului.

„PNL a anunţat că votează contra, dar nu a spus de ce niciodată. UDMR cred că au fost singurii consecvenţi, au zis mereu că sunt contra, dar nici ei nu au spus de ce“, a declarat liderul Guvernului.

În ce priveşte argumentele referitoare la protecţia mediului, Victor Ponta susţine că există cetăţeni „care vor o adevărată grădină votanică în România“, dar crede că mulţi români vor accepta proiectul, deoarece înţeleg că locurile de muncă sunt necesare.

„Cei care au argumente legate de mediu, vor o grădină botanică în România, pe ei nu pot să îi conving. Există mulţi români care vor locuri de muncă, dar nu vor distrugerea mediului. Le explicăm care sunt standardele de mediu în UE, facem un sistem de monitorizare şi, în condiţiile în care le respectăm, hai să facem locuri de muncă!“,  a mai spus Ponta.

„Ecologiştii adevăraţi, pe care îi cred, spun să nu se mai exploateze nicăieri cu cianuri. În România, nu au fost proteste pentru alte exploatări, ci doar pentru cea de  la Roşia Montană. Până la urmă, şi exploatarea minieră clasică, pentru lignit, nu poţi să spui că nu distruge mediul. Şi petrolul pe care îl extragem azi din Prahova nu poţi să spui că nu afectează mediul. Altfel o să rămânem cea mai săracă ţară din Europa cu cele mai bogate resurse“, a conchis prim-ministrul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite