Echipa de „profesionişti” instalată de preşedintele Iohannis în fruntea statului. Unu şi unu, plătiţi de români!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au trecut doar două luni de când preşedintele Iohannis şi-a impus punctul de vedere şi a instalat actuala echipă aflată la conducerea ţării, şi rezultatele se văd deja. E suficient să ne uităm la piaţa energiei, la evoluţia pandemiei, a sistemului şcolar, a inflaţiei. Toate cu efect negativ maxim asupra populaţiei obişnuite, cea fără pensii şi salarii speciale.

Exemple de prim plan

Premierul Nicolae Ciucă. Acuzat de plagiat în teza de doctorat, într-un articol de presă cu dovezi beton, premierul Ciucă a avut o singură reacţie girată şi aprobată de preşedintele Iohannis. A trimis teza să fie verificată de UNAp, universitatea  care i-a aprobat-o. Şi unde rectorul este fost şef de cabinet al generalului Ciucă, instalat de acesta la şefia UNAp. Deşi doar CNATDCU are în atribuţii verificarea unor teze suspectate de plagiat.

În zona exploziei facturilor la energie n-a rezolvat nimic. Oamenii simpli sunt năuciţi când văd facturile. Premierul cere miniştrilor să rezolve, fără vreo contribuţie personală. A fost proptit de Iohannis în fruntea guvernului.

Florin Cîţu, şeful Senatului.  Al doilea om în stat. Preşedinte interimar al ţării dacă Iohannis pleacă dintr-un motiv sau altul. A făcut puşcărie în America pentru condus sub influenţa alcoolului, a ţepuit o bancă americană căreia nu i-a returnat împrumutul acordat. A fost dat afară de la ING de către Mişu Negriţoiu, fost CEO al ING, cu caracterizarea: „omul este un mic satrap. De-asta l-am şi scos din bancă. Este foarte învechit. Nu ştie să lucreze în echipă. Şi chiar crede că poate să facă orice!”

Ca ministrul Finanţelor şi premier a dus deficitul bugetar la 10%  din PIB, şi gradul de îndatorare al ţării la 50% din PIB. A fost impus de către Iohannis la şefia PNL şi acum contribuie din plin la degringolada în care se rostogoleşte România.

Marcel Ciolacu, şeful PSD. A terminat facultatea de drept la 42 de ani, la Universitatea Ecologică din Bucureşti, universitate  privată, parte a fabricilor de diplome. Apoi, ca orice politician care se respectă, a făcut cursuri la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti. Este coautor la situaţia gravă în care se află România astăzi, şi din opoziţie şi de la putere. O notă bună, nu are doctorat, nici plagiat nici neplagiat. A fost adus la putere de către preşedintele Iohannis.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi vicepremier din partea PSD. Este celebru pentru cartea de matematică „Integrala Lebesgue-Radon, în raport cu o măsură complexă”, pe care şi-o atribuie, dar despre care nu poate arăta decât coperţile. În rest, nu există. Deşi a fost cerută spre studiu de un grup de 40 de matematicieni, Grindeanu se face că plouă. N-o scoate că nu are de unde. Ipocrizie şi nesimţire maximă! A anunţat că şantierele de construcţii de autostrăzi vor fi supravegheate de drone, până acum n-am văzut nicio aripă de dronă!

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor Publice. S-a remarcat prin banii luaţi de la compania Huawei, controlată de guvernul chinez,  pentru a-i face campanie şi lobby prin articole de presă.  România avea deja o lege care excludea Huawei de la competiţia pentru 5G, planând asupra ei suspiciuni de spionaj în favoarea guvernului chinez. Dacă şi-a schimbat opiniile de când este ministrul Finanţelor Publice, nu ştie nimeni.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, tatăl plagiatorilor. În 2015, ca premier interimar, a emis o OUG prin care permitea plagiatorilor să renunţe la doctoratele plagiate. Fără să dea înapoi banii câştigaţi în urma acestor furturi intelectuale. OUG a fost respinsă la CCR şi „avocatul” plagiatorilor nu şi-a încasat „onorariul”. Principalul beneficiar ar fi fost atunci Victor Ponta.

A doua manevră a ministrului Cîmpeanu a fost în luna iulie 2021,  când a încercat printr-un Ordin de ministru să scoată CNATDCU din verificarea tezelor de doctorat, în vederea depistării plagiatelor. Propunerea  lui Cîmpeanu era în esenţa următoarea: universităţile să se ocupe de stabilirea plagiatelor. Adică, „infractorii” să se ocupe de anchetarea propriilor „infracţiuni”! Şi să-şi dea cu firma în cap stabilind, eventual,  că: „da, noi am acceptat şi aprobat o teză de doctorat plagiată”!

Şcoala a fost administrată extrem de prost în timpul pandemiei cu trei semestre pierdute din patru. Golurile rămase în bagajul de cunoştinţe ale elevilor nu vor mai fi recuperate niciodată.

Ministrul Dan Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene. Mama sa, Elisabeta Vîlceanu este asociat unic al firmei Trefo s.r.l., companie care a derulat doar în 2020 contracte de peste 1 milion de dolari cu companii de stat, şi la care a Dan Vîlceanu a fost director economic.

În prima conferinţă de presă după instalarea  ca ministru al Finanţelor a declarat că nu ştie care este salariul minim pe economie, a dus ţara la dezechilibre bugetare imense, pentru că nu ştie să ridice nivelul de colectare la bugetul de stat şi să reducă cheltuielile de  funcţionare a statului.

Dumitru Chiriţă, PSD, şeful ANRE. Deşi încasează de la contribuabili un salariu lunar de 11.500 euro pe lună, în plină criză a facturilor la energie care a lovit populaţia României, a plecat în concediu în Republica Dominicană.

Chiriţă, fost electrician ajuns deputat PSD, a câştigat 700.000 de lei ca şef al ANRE în 2020. Chiriţă, prin ANRE, trebuia să pregătească liberalizarea preţurilor la energie, pentru a nu se întâmplă ce vedem acum că se întâmplă. N-a făcut-o, şi ca să nu vadă cu ochii lui dezastrul lăsat în urmă a plecat din ţară în ţări exotice. De acolo transmite salutări românilor care primesc facturi imposibil de mari  şi greşite,  la utilităţile primite de la firmele din energie.

Concluzie

Toţi aceşti oameni au intrat în graţiile preşedintelui Iohannis prin obedienţă, nu competenţă. Că acum plătim noi românii oalele sparte de aceşti obedienţi, nu contează în ochii preşedintelui. Şi pe toţi aceştia, şi alţii, inclusiv pe preşedinte, îi plătim noi, românii, prin taxe şi impozite. Merită să mai achităm taxe şi impozite?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite