Echipa Cîţu a convocat sâmbătă BPN al PNL, înainte de Consiliul Naţional care va vota modificarea statutului. Ce spune Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei
FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a fost convocat pentru sâmbătă de liberalii care îl susţin pe premierul Florin Cîţu la şefia partidului. Ulterior, sâmbătă, Consiliul Naţional al partidului va vota modificarea Statutului PNL, care are urma să ofere posibilitatea ca şedinţele forurilor de conducere să se desfăşoare online.

BPN al PNL a fost convocat pentru sâmbătă, la ora 10.00. Tot sâmbătă, la Palatul Parlamentului, de la ora 12.00, va avea loc Consiliul Naţional al PNL.

Astfel, Biroul Politic Naţional a fost convocat înaintea şedinţei Consiliului Naţional care va vota modificarea Statutului PNL. Pe 3 septembrie, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că Statutul partidului a fost modificat oferind posibilitatea ca şedinţele forurilor de conducere să se poată organiza online, în situaţii excepţionale, şi majorarea numărului de vicepreşedinţi pe domenii la 17.

„A fost adoptată posibilitatea organizării în situaţii excepţionale a şedinţelor forurilor de conducere statutare ale PNL în sistem online, cu o singură excepţie: acele foruri statutare în care, în conformitate cu prevederile statutului, se iau decizii prin vot secret. Ştiu că a circulat foarte mult zvonul că sunt unii care vor să organizeze congresul online. Toate aceste zvonuri se dovedesc neadevărate. Noi a trebuit să facem această adaptare a statutului pentru că nu aveam prevederea respectivă şi pentru că ştim foarte bine că în situaţia pandemică prin care am trecut a fost necesar de multe ori să convocăm forurile statutare online cu o bază statutară şubredă. Am lămurit această situaţie”, a spus Orban la acea dată, transmite Agerpres,

Recent, în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora echipa Cîţu intenţionează să schimbe statutul astfel încât congresul PNL să se organizeze online. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a afirmat că nu poate fi organizat online Congresul PNL de la sfârşitul lunii deoarece statutul partidului nu permite acest lucru, dar şi pentru că nu există o platformă în acest sens şi nici un sistem de asigurare a securităţii votului.

„Am convocat Consiliul Naţional pentru a vota modificările care au fost aprobate în cadrul Biroului Politic Naţional, modificări pe care le-am aprobat în unanimitate, adică a fost consens între cele două echipe aflate în competiţie. Sigur că e acolo un articol cu privire la organizarea şedinţelor forurilor statutare online, a existat o propunere de a putea organiza online, dar forma articolului, aşa cum a fost aprobată, forma finală a fost aprobată ca urmare a intervenţiei mele şi propunerea care va fi supusă votului Consiliului Naţional este aceea că în situaţii excepţionale se pot organiza şedinţele forurilor statutare online, cu excepţia acelor şedinţe la care este necesar votul secret, conform prevederilor statutare. 

Adică, aşa cum a ieşit articolul din Biroul Politic Naţional, nu îngăduie speculaţiile care au apărut că s-ar putea vota online la Congres. La ora actuală nu avem un sistem de asigurare a securităţii votului, nu avem încă o platformă”, a declarat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite