Ecaterina Andronescu îşi desăvârşeşte opera: îi salvează pe plagiatori

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia pentru învăţământ din Senat, condusă de Ecaterina Andronescu, a respins, cu unanimitate de voturi,  cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2016, referitoare la modul de constatare şi sancţionare a plagiatelor.

Legea va merge luni în plenul Senatului pentru votul final, Senatul fiind cameră decizională.

În cazul în care şi plenul Senatului va aproba Legea în forma propusă de Comisia de Învăţământ, preşedintele este obligat s-o promulge, pentru că nu se întrevăd probleme de neconstituţionalitate.

Legea în forma adoptată de Comisia de Învăţământ a Senatului elimină prerogativa CNATDCU de a constata plagiatele şi atribuie această prerogativă universităţilor care au acordat titluri doctorale pe baza unor teze plagiate. 

Soluţia aceasta este echivalentă cu a pune lupul paznic la stână! Cum să crezi că universităţile se autoflagelează, recunoscând că au acordat titluri doctorale false?

Recenta întâmplare, când Comisia Tehnică formată din colegii de Academie ai lui Petre Tobă, Prof. Univ. Dr. Marin Claudiu Ţupulan, Conf. Univ. Dr Veronica Mihalache, Cercetător ştiinţific II dr. Cristian Nită şi-au albit colegul, este un semnal pentru ce s-ar întâmpla de acum încolo.   

La doar câteva săptămâni distanţă o altă comisie tehnică a constatat plagiat masiv în tezele de doctorat ale lui Petre Tobă şi Florentin Pandele, urmând ca votul final din Consiliul CNATDCU să consfinţească această realitate.

Problema şi mai grea vine din faptul că Petre Tobă şi Florentin Pandele au semnat, alături de conducătorii lor de doctorat, o declaraţie pe proprie răspundere că teza nu este plagiată, situaţie care-i trimite direct în sfera penală.

Vom vedea luni dacă restul senatorilor îşi însuşesc Raportul  Comisiei de Învăţământ şi vor vota aprobarea proiectului de Lege, profund nociv.

Votul nu este secret, aşa că vom afla cu toţii poziţionarea fiecărui senator faţă de acest flagel al învăţământului românesc, plagiatul.

Iată componenţa Comisiei de Învăţământ a Senatului: 

Andronescu D. Ecaterina-PSD , Mihai Cristian-Dănuţ-PNL , Oprea Dumitru-PNL, Popescu Corneliu-PNL,  Costoiu Mihnea-Cosmin-PSD, Anghel Cristiana-Irina-LC, Popa Mihaela-PNL,  Burlea Marin-PSD, Marko Bela-UDMR, Dumitrescu Cristian-PSD, Croitoru Catalin-PSD

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite