EBA, despre prezidenţiabili: Predoiu are prune-n gură, Ponta e învechit în rele. Antonescu, răul cel mai mic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul Elena Băsescu a declarat, sâmbătă, într-un interviu, că l-ar vota pe Crin Antonescu în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale,  întrucât ar reprezenta „răul cel mai mic“, spre deosebire de contracandidaţii săi, Cătălin Predoiu şi Victor Ponta.

Întrebată pe cine ar vota la alegerile prezidenţiale din noiembrie, Elena Băsescu a răspuns că are dificultăţi în a desemna un favorit, deoarece constată „o diferenţă enormă“ între actualii candidaţi şi tatăl ei, anunţă Realitatea TV, care citează Agerpres.

„,Mi-e foarte greu să compar pe cineva cu tatăl meu, în acel moment (n.r.: 2004) din punct de vedere al carierei politice. Poate că sunt subiectivă, dar nu mi se pare nimeni suficient de bine pregătit dintre numele vehiculate“, a arătat ea.

Cu toate acestea, Elena Băsescu a comentat, pe scurt, profilul fiecărui prezidenţiabil.

În ce îl priveşte pe candidatul PDL, ea a declarat că „până nu o să scape de prunele din gură“ nu îl poate considera prezidenţiabil şi a adăugat că Predoiu „are o problemă de dicţie“.

Nici premierul Victor Ponta nu este pe placul Elenei Băsescu. „E un tânăr învechit în rele“, a comentat ea, pe scurt.

În ce îl priveşte pe liderul liberal Crin Antonescu, europarlamentarul a afirmat că are dificultăţi în a-l vedea prezidenţiabil, dar ar vota „răul cel mai mic“.

Citeşte şi:

Prezidenţiale cu candidaţi fantomă

Avem multe sondaje care măsoară posibilii prezidenţiabili, dar puţini candidaţi. Acum pare că e o funcţie în care nu va ajunge nimeni. Victor Ponta nu vrea, Crin Antonescu nu mai poate, Mihai Răzvan Ungureanu n-are susţinere, Mircea Geoană nu mai are curaj, Cătălin Predoiu n-are notorietate, Sorin Oprescu nu lasă Primăria, Mugur Isărescu nu lasă Banca, George Maior nu vrea să audă, Vadim Tudor nu mai are partid, Traian Băsescu n-are voie.

De ce nu va candida Ponta la preşedinţie

Victor Ponta şi-a introdus numele pe lista scurtă a candidaţilor la preşedinţie, pentru mulţumirea partidului care l-a împins spre despărţirea de prezidenţiabilul Crin Antonescu. Declaraţia lui a avut însă nuanţe neliniştitoare pentru baronii şi baroneţii partidului care se văd din noiembrie stăpâni deplini peste ţară. Ponta propune împărţirea puterii, o idee ce nu poate fi pe gustul PSD.

Antonescu: Nu ar fi haios să se teamă Ponta că Iohannis poate deveni prezidenţiabil dacă eu nu mă tem?

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a vorbit, luni seara, despre evoluţia negocierilor din USL privind structura Guvernului şi a subliniat că nu are de gând să modifice termenii protocolului USL. În ce priveşte refuzul premierului de a-i oferi lui Klaus Iohannis funcţia de vicepremier, concomitent cu cea de ministru de Interne, liderul liberal a sugerat că Ponta "s-ar teme" că va fi eclipsat de primarul Sibiului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite