E oficial. Papa Francisc vine în România la sfârşitul lunii mai. Ce oraşe va vizita Sanctitatea Sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc va vizita România la sfârşitul lunii mai, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Ultima vizită a unui Suveran Pontif în România a fost în urmă cu 20 de ani, când Papa Ioan Paul al II-lea numea România „Grădina Maicii Domnului“.

„Primind invitaţia Preşedintelui României, a Autorităţilor statului şi a Bisericii Catolice din România, Sanctitatea Sa Papa Francisc va întreprinde o Vizită Apostolică în ţară noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019. Cu această ocazie, Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc. Programul de călătorie va fi publicat la o dată ulterioară“, a anunţat Administraţia Prezidenţială. 

În 1999, în mesajul rostit de Papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia primei sale vizite într-o ţară majoritar ortodoxă, Sanctitatea Sa a atribuit României numele de Grădina Maicii Domnului, atribut considerat de mulţi drept o declaraţie de curtoazie. 

În 2015, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, la Vatican, de Sanctitatea sa Papa Francisc, şeful statului dăruindu-i Suveranului Pontif o gravură cu oraşul în care a fost primar, Sibiu, şi o monedă de aur.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite