E oficial! Marian Vanghelie îşi depune candidatura pentru Primăria Sectorului 5. Adrian Severin, candidat la Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Marian Vanghelie îşi va depune, astăzi, candidatura la Primăria Sectorului 5, în fruntea căreia s-a aflat timp de patru mandate. Vanghelie va candida din partea Partidului Dreptăţii Sociale (PDS), pe care l-a preluat de curând. Tot din partea PDS va candida şi Adrian Severin pentru Primăria Capitalei, potrivit unor surse politce.

„Candiatul PDS la funcţia de primar al Sectorului 5, Daniel Marian Vanghelie îşi depune candidatura la Biroul Electoral“, se arată în anunţul PDS.

Marian Vanghelie intră în cursa electorală pentru Primăria Sectorului 5, în ciuda problemelor penale cu care se confruntă. Marian Vanghelie se află sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani. Pe timpul cât se află sub control judiciar, Vanghelie are mai multe obligaţii: să nu depăşească limita teritorială a judeţului Ilfov şi a municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea instanţei; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martori, experţi şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele; să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Vanghelie a fost arestat preventiv în luna martie 2015, iar din 10 iulie- după ce a fost trimis în judecată, era în arest la domiciliu. În perioada în care a fost în arest la domiciliu, Vanghelie şi iubita sa, deputata PSD Oana Mizil, au devenit părinţii unei fetiţe care s-a născut, pe 3 septembrie, la un spital privat din Capitală.
Vanghelie a primit atunci încuviinţarea instanţei să îşi părăsească locuinţa, două zile, pentru a asista la naşterea copilului său şi a face demersurile necesare pentru înregistrarea acestuia.

Severin, la Capitală

Fostul eurodeputat Adrian Severin, condamnat la trei ani şi trei luni cu executare în primă instanţă pentru corupţie, va candida la Primăria Capitalei din partea PDS, partidului condus de Marian Vanghelie. În urmă cu o săptămână, când „Adevărul“ a anunţat în exclusivitate că Severin a bătut palma cu Vanghelie, fostul europarlamentar spunea - şocant- că alegerile pentru Bucureşti vor însemna câtecul său de lebădă în politică. La propriu. 

Adevărul: Dacă veţi ajunge primar şi veţi fi condamnat definitiv cu executare?

Adrian Severin: Nu mă gândesc la asta, nu mă gândesc că voi câştiga, pentru că oricum nu voi termina mandatul în viaţa.

Cum adică?

Adrian Severin: Cercetaţi şi veţi afla. Pot să vă spun doar că nu mă va prinde în viaţă următorul mandat. Eu nu candidez pentru că mă gândesc la un succes. Candidez pentru a avea o dezbatere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite