E oficial. CCR îi impune preşedintelui Iohannis să semneze decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Surse: Morar, Livia Stanciu şi Minea, vot pro-Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CCR a statuat că preşedintele Klaus Iohannis  trebuie să semneze decretul de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi. „Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei“, se arată în comunicatul Curţii.

„Preşedintele României nu are competenţa constituţională de a opune argumente de oportunitate în raport cu propunerea de revocare din funcţie iniţiată, în condiţiile legii, de ministrul justiţiei. Curtea, având în vedere jurisprudenţa sa, a stabilit şi conduita constituţională care trebuie urmată, respectiv emiterea, de către Preşedintele României, a decretului de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi“, se arată în comunicatul CCR. 

Votul judecătorilor Curţii Constituţionale în cazul deciziei privind refuzul preşedintelui de a o revoca pe sefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost de 6 la 3. Au făcut opinie separată judecătorii Livia Stanciu, Daniel Morar şi Ştefan Minea, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. 

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că CCR a adoptat ”o decizie de rară ticăloşie”, iar, ”practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonaţi guvernului politic”. ”Dragnea şi Tăriceanu au reuşit implementarea visului USL: «NU AVEM PUTEREA, PÂNĂ NU AVEM JUSTIŢIA». Curtea Constituţională a adoptat, în conflictul Kovesi - Tudorel Toader, o decizie de rară ticăloşie. Practic, de azi, procurorii marilor parchete sunt subordonaţi guvernului politic, prin Ministrul Justiţiei”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

El susţine că CCR a întors justiţia la nivelul anilor 2004, când ”deciziile cu privire la soarta dosarelor penale se luau în sediul PSD, de doamna Stănoiu, alături de Adrian Năstase, Victor Viorel Ponta, Mike Şpagă, Marian Oprişan şi mulţi alţi politicieni socialişti”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite