E un elefant mare în cameră. Te faci că nu îl vezi?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Surpriza de la votul de duminică
Surpriza de la votul de duminică

Un partid care nu a avut deloc acces în mass-media tradiţională va intra în Parlament cu un scor cu mult peste pragul de 5%. Din motive care ţin de politica editorială, nu voi da numele partidului însă comportamentul "establishmentului" în această chestiune este înfricoşător ţinând cont că acest sistem ne decide soarta de multe ori...

Suntem prezenţi în sondajele de opinie realizate pe teren cu minim 7% din voturile românilor din Ţară, excluzând voturile din circumscripţia Români din afara graniţelor de unde vor veni mult mai multe voturi ca în anul 2016.

Totuşi, presa nu vorbeşte despre noi, nici măcar o vorbuliţă. Acolo a ajuns nivelul cenzurii din societate! Atacurile care au venit sunt hilare: suntem oamenii ruşilor. Marota asta nu mai funcţionează, mai ales că noi suntem cei cu Basarabia, cei care avem conştiinţa răului de la Est. Ne-au inventat generali care au refuzat să tragă în popor ca fiind cei mai mari criminali, adevăraţi torţionari chipurile.

Mai nou, partidele îşi fac ele singure sondaje, în care se prezintă ca fiind câştigătoare sau trecând pragul electoral. De când lumea şi pământul, cercetările sociologice sunt folosite ca arme de manipulare politică. Însă, ca niciodată, omerta tăcerii nu admite că un partid care nu are în spate unul sau altul dintre serviciile de informaţii, în diferitele lor forme, va accede în Parlament. Unul din exit poll-urile pregătite evită să includă în întrebarea privind votul opţiunea ACELUI PARTID (nu e bine să îi spunem numele), pentru a demobiliza electoratul pregătit de proteste şi, mai ales, oamenii din secţii.

În fruntea ţării şade un Vodă care se crede infailibil. Are control aproape total asupra tuturor partidelor şi infatuarea sa a atins cote maxime: se crede popular şi a luat în mâna lui campania electorală a propriului partid, deşi Constituţia i-o interzice.

Chiar şi pe vremea lui Ceauşescu şi în pseudo-democraţia care a urmat, toate reformele şi raportările s-au blocat în momentul în care au ajuns pe mâna aparatului birocratic, reticent la ordine şi, prin natura umană, fricos.

Eludarea noastră în spaţiul public te face să te gândeşti cum de nu a existat nicio reacţie puternică în societate în privinţa tragediei de la Piatra Neamţ. Este fix acelaşi tipar. Doar că noi nu ardem, nu putem fi eliminaţi fizic. Pe acelaşi principiu, ne-a fost înstrăinată toată bogăţia naţională, ni s-au vândut pe nimic resursele naturale.

Avem peste 10 000 de susţinători care participă în secţiile de vot. Da, pe unii veţi reuşi să îi intimidaţi. Dar garantat reuşim să facem măcar câteva dosare penale pentru preşedinţii din secţiile de votare controlaţi de sistem, cu tot ce va însemna asta.

Avem prieteni care lucrează în redacţiile de ştiri şi ne spun cum vă faceţi că nu existăm deşi aveţi sondajele în faţă. Banii livraţi în timpul pandemiei au închis gura patronilor şi redactorilor şefi. Dar întregul mecanism nu ţine doar de ei. Dacă nu sunteţi controlaţi total, nu vă bateţi joc de meseria voastră, fie că sunteţi jurnalişti, sociologi sau purtători de uniformă.

Da, puteţi înăbuşi viitoarele proteste. Dar ura sinceră a poporului român faţă de voi va răbufni. Aşa că nu vă mai credeţi voi stăpânii lumii că nu merge cu noi, românii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite