Duşa: Discuţiile privind achiziţia avioanelor multirol vor fi reluate la începutul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Apărării Mircea Duşa Foto Adevărul
Ministrul Apărării Mircea Duşa Foto Adevărul

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a declarat, miercuri, că discuţiile privind achiziţia avioanelor multirol vor fi reluate la începutul anului 2013, ba, mai mult, tot atunci cheltuielile vor fi cuprinse în bugetul MApN.


”Deja există o hotărâre a CSAT-ului, o să continuăm discuţiile şi sigur că, în funcţie de discuţiile pe care le avem la începutul acestui an privind aprobarea bugetului, să începem să prindem acele sume în bugetul Ministerului Apărării pentru ca programul să deruleze”, a spus Duşa.

În şedinţa din 27 septembrie, membrii CSAT au concluzionat că Armata României are capacităţi limitate de a-şi îndeplini misiunile ce-i revin şi au decis ca, la viitoarea şedinţă a Consiliului, Guvernul să prezinte un program multianual de restabilire a capacităţii de luptă a acesteia.

„Membrii Consiliului au aprobat «Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană» în cadrul programului «Avion multirol al Forţelor Aeriene» în concordanţă cu interesele esenţiale de securitate ale ţării şi cu angajamentele asumate de România în cadrul organizaţiilor europene şi nord-atlantice“, se arăta într-un comunicat al preşedinţiei emis în luna septembrie. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite