După Syda urmează Ioana Diaconescu / Prietena lui EBA se pregăteşte să fie ataşat economic la New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenia cu Elena Băsescu a recomandat-o pe Ioana Virginia Diaconescu pe postul de consilier în Ministerul Economiei, la fel cum s-a întâmplat şi cu iubitul lui EBA, Bogdan Ionescu. Tânără Ioana urmează să plece la New York din poziţia de ataşat economic la Consulatul General al României.

Ioana Diaconescu este una dintre prietenele Elenei Băsescu, cu care a lucrat în Parlamentul European în 2009. De-a lungul acestei perioada, Ioana a câştigat peste 8000 de euro din activităţi de consultanţă şi management, potrivit declaraţiei ei de avere.

Iubitul Elenei Băsescu, Bogdan Ionescu, a renunţat la postul de la Paris

Ionescu a fost numit, în urma unui concurs la care a participat în 22 martie, secretar economic III la Ambasada României la Paris.

Prietena bună cu Elena Băsescu, Ioana a făcut vizite la Bruxelles şi Strasbourg, făcând parte şi din organizaţia de tineret a PD-L şi din echipa care l-a susţinut pe Traian Băsescu la prezidenţiale în 2009. 

După ce un alt apropiat al Elenei Băsescu, iubitul ei, Bogdan Ionescu, zis Syda, a fost angajat pe postul de consilier al Direcţiei Generale de Relaţii Externe din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, condus de Adriean Videanu, a venit timpul ca o Ioana Diaconescu să primească un post de consilier în acelaşi minister, la aceeaşi Direcţie.

Videanu: Angajarea iubitului Elenei Băsescu la Ministerul Economiei a fost o "eroare"

La trei luni de la angajarea sa, Bogdan Ionescu a câştigat un concurs organizat de Ministerul Economiei pentru postul de secretar economic al ambasadei României la Paris. La rândul ei, tânăra Ioana ar putea pleca tot pe un post de ataşat economic la Consulatul General al României de la New York. 

Deşi nimeni din Ministerul Economiei nu a auzit de domnişoara Diaconescu, sursele din Ministerul Afacerilor Externe ale ziarului Puterea susţin că dosarul se află de mai mult timp la avizare şi că data plecării la post ar putea fi 30 iunie. Totuşi, Adriean Videanu a negat că s-ar face pregătiri pentru trimiterea ei la New York.

Se pare că Ioana Diaconescu s-a văpzut nevoită să se angajeze la Ministerul Economiei şi să aibă cel puţin o experienţă de şase luni pentru a putea fi trimisă la New York. Tânără a demisionat din PD-L tocmai pentru a putea pleca, viitorul post nepermiţându-i să aibă şi această calitate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite