După ce a încercat să se sinucidă în Parlament, Adrian Sobaru vrea să fie deputat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor
Bărbatul s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Camerei Deputaţilor

Adrian Sobaru, angajatul TVR care s-a aruncat de la balconul Parlamentului în decembrie 2010 intenționează să candideze ca independent pentru un loc de deputat în colegiul 5 din București (zona Colentina-Teiul Doamnei), potrivit ampress.ro.

Acesta a declarat sursei citate că unul din motivele pentru care a ales un colegiu din Capitală este legat de lipsa fondurilor de campanie, care-l determină să mizeze pe o strategie door-to-door, mai ușor de pus în practică într-o zonă urbană, unde locuințele sunt situate una lângă cealaltă. „În afară de door-to-door, sunt foarte puține lucruri pe care putem să le facem. O să facem niște calendare și cam atât. Nu tricouri, nu televizoare, nu găleți, nu făină, nu mici. Dar cu toate astea, trebuie ceva bani. Eu sunt un tip echilibrat și calculez, am nevoie de cam 15.000 de euro. Pentru o campanie electorală nu înseamnă mare lucru, dar pentru un om normal înseamnă enorm de mulți bani", a spus Adrian Sobaru, care a precizat că va deschide un cont bancar, dar și un site de promovare, prin intermediul cărora va încerca să obțină sprijin financiar pentru campanie, scrie NewsIn.

„Nu vreau să stau cu mâna întinsă la oamenii de afaceri pentru că în momentul în care stai cu mâna întinsă, candidatura independentă nu prea mai e independentă. Dacă primești ajutor dintr-un singur loc, cel care îți dă, te și condiționează", a arătat Sobaru.

El a mai declarat că cel mai mare impediment pe care îl are, dincolo de problemele financiare, se referă la prevederea din legea alegerilor care impune independenților nu doar câștigarea colegiului, ci obținerea a 50 la sută plus unu din voturile valabil exprimate. „Am o problemă mare cu această prevedere. Eu am crezut prima oară că trebuie să-i întrec pe cei cu care sunt în competiție, însă am înțeles că trebuie să fac 50 la sută plus unu. Dar sper să câștig și așa. Chiar m-a ambiționat și mai tare. Eu simt că pot face istorie, să fiu primul independent ales uninominal în Parlament", susţine Sobaru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite