După ce au fraudat alegerile, după afişarea steagului Ungariei, UDMR acuză pe români de extremism.

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
UDMR încalcă legea partidelor politice şi constituţia României.
UDMR încalcă legea partidelor politice şi constituţia României.

Pentru a schimba atenţia publică de la fraudarea alegerilor, în cel mai ruşinos şi aparent mod posibil, Kelemen Hunor, reprezentantul legal al UDMR, acuză pe români de extremism, deşi membri ai partidului său au apărut la Valea Uzului cu steagul Ungariei la o contramanifestaţie iredentistă.

Este stupefiant jocul pe care îl face Kelemen Hunor şi care încearcă în spaţiul public să spele UDMR de responsabilitatea faptelor de la Valea Uzului. Deşi membrii săi sunt organizatorii unei contramanifestaţii iredentiste în care şi-au făcut apariţia cu steagul Ungariei, tot ei sunt cei care acuză pe români că ar fi extremişti. Poate că trăim noi românii într-o realitate paralelă.

Mai mult decât atât: deşi în 1994 au scos ilegal crucile ostaşilor români din cimitirul de la Valea Uzului, tot ei vin cu acuzaţii atunci când situaţia de normalitate a fost restabilită. Nu văd ce problemă au cu ostaşii români din moment ce nimeni nu are nimic cu ostaşii maghiari înmormântaţi acolo şi de unde până unde ar constitui acest lucru motiv de scandal diplomatic. Toate aceste probleme indică premeditatea faptelor de acolo în strânsă corelare cu factori de la Budapesta.

Mai rău este că o parte din liderii politici care în campania electorală se prezentau de mari patrioţi, acum vin şi aduc acuze tocmai românilor pe care până mai ieri îi momeau.

În fapt totul este o deturnare a mesajului public de la problematica fraudării alegerilor.

Mai multe plângeri penale au fost depuse în acest sens şi faptul că frauda a existat nu poate fi contestată de nimeni. Dacă DNA îşi va face treaba ca şi în cazul lui Liviu Dragnea, atunci cel mai probabil că Kelemen Hunor va răspunde penal pentru aceste fapte deosebit de grave, el fiind cel care are calitatea de reprezentant legal.

Dar şi presiunile interne asupra lui Kelemen  Hunor după eşecurile electorale din ultima perioadă au crescut foarte mult. Sub acesta UDMR a ajuns la o cotă electorală de aproximativ 3%, insuficientă pentru accesul în parlament. Acesta este unul din motivele pentru care preşedintele şi-a radicalizat discursul. În condiţiile în care prezenţa la vot va fi ridicată anul viitor atunci cu siguranţă că vor ieşi din arcul parlamentar.

Dar nu doar atât. UDMR se confruntă cu lipsa electoratului şi încearcă cu toată străduinţa să pozeze în partid extremist pentru a-şi reanima alegătorii. Acest lucru după ce maghiarii s-au cam prins că de 30 de ani se discută de autonomie deşi această discuţie este inutilă şi ilegală, iar în fapt liderii UDMR nu au făcut absolut nimic pentru acest lucru ci doar au urmărit funcţii publice care să le asigure bunăstarea. O problemă majoră a UDMR este faptul că tinerii au plecat din regiunea centrală a României către marile oraşe şi o bună parte chiar în afara Ţării, unii la Budapesta sau Viena. Practic UDMR poartă vina eşecului demografic din Harghita şi Covasna, unde satele au rămas pustii iar oraşele sunt depopulate de sărăcie.

Dar aceasta nu este singura ameninţare: sunt şanse mari ca partidul să fie declarat ilegal de către instanţele de judecată din România. Mai multe dosare au intrat pe rol şi în care se cere scoaterea în afara legii a organizaţiei separatiste UDMR.

Astfel că gesturile actuale pot fi cu uşurinţă catalogate ca fiind unele de disperare politică, de justificare şi ascundere a eşecului.

Chiar comunitatea de etnici maghiari vine în aceste zile cu acuzaţii foarte grave prin vocea lui Victor Szilvassy: "Vă rog respectuos să renunţaţi să mai fiţi atât de arogant cu populaţia majoritar Românească. Eu înţeleg că doriţi tot mai multe drepturi pentru Etnicii Maghiari din România dar aveţi grijă… la un moment dat aceste drepturi să nu se transforme în privilegii."

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite