După corupţie, Victor Ponta va eradica şi memoria

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
victor ponta

Ponta e pe punctul de a realiza ceva unic în istoria naţională: eradicarea memoriei colective. Premierul este atât de chitit să devină cel mai antipatic personaj din istoria ţării încât nu se lasă până nu-i face uitaţi pe toţi foştii conducători.

De zile bune nu se mai vorbeşte despre nimic altceva decât despre neruşinarea lui Ponta, ambiţia lui sinucigaşă şi mitomania lui. Încerc să mă pun în pielea premierului şi-mi dau seama că poate n-are altceva mai bun de făcut. Nu poate scoate capul pe geam să urle că-i vinovat. Nimeni nu-i îndeajuns de nebun să facă asta când e hăituit de o ţară-ntreagă. Astea-s ultimele momente când se mai zbate şi speră să se-ntâmple ceva în România şi să uite toţi de el. Să vină ruşii, Michael Jackson din mormânt, Iliescu preşedinte, orice doar să uite lumea că-i un fals precum diplomele sale.

Practic, de zile bune nu se mai vorbeşte de mârşăviile lui Băsescu. Exceptând Antena 3, post TV în fibrilaţii, toată atenţia publicului e pe Ponta. Cu fiecare minut pe care premierul îl petrece-n funcţie şi nu-şi dă demisia cineva din istoria naţională devine opac în memoria colectivă. Deja Băsescu e istorie şi tot ce face el nu mai prezintă interes. Udrea e o caricature a trecutului şi mogulii TV sau baronii locali (indiferent de partid) par personaje imaginare. Ponta-i viu şi se păstrează singur viu în ura colectivă.

Încă puţin şi-o să uităm de Iliescu, un preşedinte criticat pentru faptul că a orchestrat mineriade şi Revoluţia. Zice lumea…

Încă puţin şi uităm de comunism, de crimele regimului şi faptul că oamenii ieşeau în număr mare pe stadioane să-l aplaude pe Iubitul Conducător. Doar asta au făcut şi-n toamnă pentru Ponta.

Încă puţin şi uităm de legionari, crimele lor şi haosul politic. De războaiele mondiale, revoltele ţăranilor, crimele invadatorilor otomani, tătari, etc.

Încă puţin şi uităm tot ce a fost vreodată istorie.

Din toamnă manualele de istorie vor avea o singură pagină: “Victor Ponta a domnit din totdeauna şi încă-i la putere, cu toată că nu-l mai vrea nimeni”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite