Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui, o contrazice pe Dăncilă: Eu l-aş graţia pe Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Răspunsul dat de premierul Viorica Dăncilă jurnaliştilor „Adevărul” privind o eventuală graţiere a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, pare să stârnească nemulţumiri în rândul colegilor de partid.

Dumitru Buzatu, lider PSD de Vaslui, crede că Viorica Dăncilă a evitat, de fapt, un răspuns la cele două întrebări incomode puse la „Adevărul Live”.

„Eu înţeleg foarte bine genul acesta de întrebări-încuietoare care se pun unui candidat la Preşedinţie aflat în situaţia aceasta de preşedinte al PSD succesor al dlui Dragnea şi nu vreau eu să comentez acum încercările acestea de a evita un răspuns direct - pentru că probabil n-a avut în vedere o asemenea întrebare, nu s-a gândit nicio clipă la lucrul acesta şi a încercat să dea o explicaţie cât de cât convingătoare -,  dar eu, dacă aş fi în locul domniei sale şi aş fi candidat, eu v-aş fi spus direct că eu l-aş graţia”, a spus liderul PSD Vaslui pentru Digi24.

Preşedintele PSD Viorica Dăncilă a vorbit la „Adevărul Live” despre demersurile lui Liviu Dragnea de a dizolva partidul, afirmând că o întristează decizia acestuia.

Întrebată despre demersurile lui Liviu Dragnea de a dizolva PSD, Viorica Dăncilă a răspuns: ”Nu e o decizie a fostului preşedinte care să ne bucure, e o decizie care ne întristează. Sunt convinsă că nu se va ajunge la acest lucru pentru că am îndeplinit toate condiţiile legale. Nu am mai discutat cu domnul Dragnea dinainte de a fi arestat. Nu ştiu care sunt considerentele pentru care face acest demers“.

Aceasta a adăugat apoi că nu a mai discutat cu fostul preşedinte de dinainte ca acesta să fie arestat. Totodată, premierul a respins scenariul în care l-ar graţia pe Liviu Dragnea în cazul în care ar fi aleasă preşedintele ţării.

„Doamne, nu, nici nu se pune problema! Nu”, a explicat Dăncilă.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a făcut pe 1 octombrie apel la sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care i-au fost respinse contestaţiile făcute la Statutul PSD şi alegerea în funcţiile de conducere a partidului a preşedintelui Viorica Dancilă, a preşedintelui-executiv Orlando Teodorovici şi a secretarului general Mihai Fifor.

”După ce a fost arestat nu am mai avut absolut nicio discuţie cu domnul Dragnea”, a precizat actualul preşedinte al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite