Duminica #yes la vot

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică ies la vot. Vreau să mă bucur de acest lux. Duminică ies la vot ca să mă bucur de dreptul meu. Ies la vot ca să-mi păstrez pentru viitor „dreptul de a nu fi de acord” cu ce se întâmplă în jurul meu prin faptul că mi-a păsat şi am fost acolo.

Trăim din păcate nişte vremuri triste în care dreptul la vot este considerat a fi doar o lozincă. Am uitat oare câţi oameni au murit sau au îndurat chinuri greu de imaginat pentru acest drept? Pentru ca noi să ne putem bucura de acest drept. 

Suntem o societate de consum. Consumăm mai mult decât ne permitem şi când nu mai avem ce...ne consumăm pe noi înşine. Avem maşini la fel de scumpe ca şi locuinţele noastre, stăm cu chirie dar suntem mândri posesori ai unei maşini de lux. Ne place luxul şi cu toate astea nu ieşim la vot? Când a ajuns votul să fie un lux pentru românii de rând care trăiesc în afara ţării, cei care întreţin familii întregi în România cu banii câştigaţi atât de greu departe de casă? Votul este un lux chiar şi pentru românii de peste hotare stabiliţi acolo de ceva timp, care se bucură de locuri de muncă demne de invidiat uneori şi cu salarii decente care pot asigura o viaţă demnă. Şi când posibilitatea de a vota a devenit un asemenea lux noi stăm în casă în ziua alegerilor?

Eu Duminică ies la vot. Vreau să mă bucur de acest lux. Duminică ies la vot ca să mă bucur de dreptul meu. Ies la vot ca să îmi rezerv dreptul de a fi frustrată de situaţia din ţară. Vreau să îmi pot exprima punctul de vedere, să am dreptul să fiu nemulţumită. Ies la vot ca să am dreptul să zic „vorbe dulci” la adresa clasei politice. Ies la vot ca să-mi păstrez pentru viitor „dreptul de a nu fi de acord” cu ce se întâmplă în jurul meu prin faptul că mi-a păsat şi am fost acolo. Ies la vot ca să pot fi mândră, dacă printr-un miracol ceva se va schimba cu adevărat în România, să pot spune că şi eu am participat la schimbare. Nu sunt naivă să îmi imaginez că de la anul totul va fi altfel, dar pot spera ca va fi mai bine. Ies la vot ca să nu îi las pe alţii să aleagă pentru mine.

Este viaţa mea. Aşa cum în plan personal nu îmi place ca alţii să decidă pentru mine, tot aşa nici când vine vorba de ţara în care trăiesc nu îmi doresc să îi las pe alţii să aleagă pentru mine. Duminică #yeslavot.

Dacă nu votezi înseamnă că nu îţi pasă, înseamnă că renunţi la dreptul de a te plânge. Dacă nu te duci la vot eşti asemenea omului care mergea zilnic la biserică să se roage pentru a câştiga la Loto însă niciodată nu cumpăra bilet.

Nu am să zic eu cine trebuie votat, cine e mai bun...asta ştie fiecare cel mai bine şi este dreptul fiecăruia să aleagă singur, însă hai la vot. Nu staţi în casă. Nu fiţi nepăsători pentru că roata se întoarce, întotdeauna.

Refuz să fiu doar o oaie care merge acolo unde este indreptată de turmă.

 Duminică #yeslavot ca să nu îmi pară rău mai târziu!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite