Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti: Urmărim cu profundă admiraţie activitatea DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duane Butcher
Duane Butcher

Însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat, joi, că urmăreşte cu admiraţie activitatea procurorilor şi a DNA. Acesta a participat joi, alături de premierul Victor Ponta, la prezentarea bilanţului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

“Urmărim cu profundă admiraţie activitatea procurorilor şi a DNA, activitate importantă, pe care o desfăşoară pentru România şi pentru parteneriatul strategic cu România. Un sistem judiciar puternic este parte integrantă a unei ţări puternice. Judecătorii şi procurorii buni îşi fac datoria”, a afirmat Duane Butcher. 

Butcher a lăudat sistemul de justiţie şi anul trecut, într-un interviu acordat  jurnalistului „Adevărul“ Ion M. Ioniţă.

„Nu cred că sunt eu cel mai calificat să dau un răspuns, dar suntem fericiţi să vedem cu sistemul de justiţie lucrează, este clar că nimeni nu este deasupra legii, procurorii şi judecătorii îşi fac treaba. Este un semn că sistemul lucrează“, a afirmat Butcher.

 Premierul Victor Ponta a declarat, la rândul său, că sistemul de justiţie trebuie să se bucure cu adevărat de încrederea covârşitoare a populaţiei, fără "scurgeri" în presă şi în care arestările preventive sunt excepţii. 

El a arătat că este atent la percepţia publică şi a analizat atent dacă este bine să participe la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), caz în care poate fi acuzat că ar urmări să "preia" controlul politic asupra instituţiei, sau să absenteze, ceea ce ar fi fost interpretat ca un semn de ostilitate, dar că nu a putut, totuşi, rata ocazia de a avea breaking news-ul "Ponta la DNA".

El a arătat că DNA, indiferent de bătăliile politice, nu trebuie să fie acuzată de partizanat politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite