Dragnea, prima reacţie după ce Opoziţia spune că l-a schimbat: O încercare disperată de a prelua cu japca o instituţie. Ăsta e stilul lui Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LIviu Drganea
LIviu Drganea

Liderul PSD Liviu Dragnea susţine că în spatele războiului din Parlament se află preşedintele Klaus Iohannis. „Ăsta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca şi casele din Sabiu. Deci ăsta e preşedintele nostru, Iohannis zapciul“, sa spus liderul PSD.

Jurnalist: Ce s-a întâmplat azi în Parlament?

Liviu Dragnea: Nu e prima dată când au cerut revocarea. Astăzi am văzut încă o încercare disperată de a prelua cu japca o instituţie. Aşa au vrut şi cu Guvernul şi cu Parlaemntul şi cu România. Ăsta e stilul lui Iohannis, aşa cum a luat cu japca şi casele din Sabiu. Deci ăsta e preşedintele nostru, Iohannis zapciul.

Aveţi informaţii că s-ar fi implicat?
De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali şi foşti membri PSD se lăudau că îl au în spate pe Iohannis. Plus ce am auzit azi de la Florin Iordache, nici eu nici el nu ştim dacă acel deputat PNL spunea adevărul. I s-a propus lui Florin Iordache cu mandat clar de la preşedintele Iohannis că dacă te ridici de pe scaun şi faci lucrul ăsta te voi pune preşedintele PSD-ului. De asemnea, o coincidenţă în care nu crede nimeni, doamna Mihălcescu a fost chemată la DNA. Pentru că era unul din vicepreşedinţi, la doi le făcuse cerere de revocare. Ca să rămână doar Pirtea, care a fost racolat ca domnul Coldea, să rămână el să conducă şedinţa.

De ce nu aţi condus şedinţa?
La fiecare început de săptămână se stabilieşte care sunt preşedinţii. Nu am fost în sală ca să îi las să se desfăşoare. Da, ştiam de acest plan făcut de domnul Neacşu cu Raluca Turcan, spuneau că e un plan de Oscar. Care nu are nicio legătură cu legea, regulamentul CDEP are statul de lege. 

Mai aveţi majoritate la Camera Deputaţilor?

Eu zic că nu am pierdut majoritatea parlamentară. Sunt mulţi care erau prin sală, unii pe holuri, unii plecaţi, unii cărora acest sistem magnific nu le-a preluat semnalul deşi au apăsat pe buton.

Credeţi că o să mai rupă Ponta parlamentari de la PSD?

E bine să li se alăture, e mare bărbat politic, dar stă ascuns după fusta domnului Turcan.

De ce nu aţi fost de acord să se suăună al vot revocarea dvs?
Nu poţi să supui la vot ceva care încalcă regulamentul pentru că se încalcă o lege. Dacă în Parlament nu se mai ţine cont de legi, atunci ce s-ar mai alege de această ţară .

Fără UDMR, mai are PSD majoritate?
Haideţi să vedem. Nu mă pricep la artimetică, vorbim atunci.

UDMR mai votează alături de PSD?

UDMR tot timpul a votat legile în care a crezut şi pe care le-a considerat bune şi ne bazăm în continuare pe asta.

Vă doriţi amnistia şi graţierea?
Nici eu nu am pe masă nicio ordonanţă de amnistie. E a mia oară când mă întrebaţi de ea, o să plictisiţi lumea.

A spus-o public Codrin Ştefănescu.

Codrin e prietenul meu şi nu îmi permit să îl cert în public. Eu spun opinia mea despre asta. I-am cerut public lui Tudorel Toader să se găsească o soluţie pentru a se încerca să se repare toate nedreptăţile din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite