Drept la replică - Articolul „Ponta promite autonomia Ţinutului Secuiesc pentru a obţine voturile maghiarilor“ este mincinos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta FOTO AP
Victor Ponta FOTO AP

„În articolul intitulat «Ponta promite autonomia Ţinutului Secuiesc pentru a obţine voturile maghiarilor», autorul Marius Diaconescu aduce grave acuzaţii premierului Victor Ponta, bazate pe o interpretare defectuasă şi scoaterea din context a mai multor declaraţii referitoare la proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc înaintat de UDMR“, se arată într-un comunicat PSD remis „Adevărul“.

Autorul articolului afirmă că „Cine votează Ponta în 16 noiembrie votează autonomia Ţinutului Secuiesc!”, un îndemn mincinos, fără nici o legătură cu realitatea şi care duce la informarea eronată a cititorilor publicaţiei dumneavoastră.

 În realitate, premierul Victor Ponta a respins cu fermitate proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc. În data de 18 septembrie a.c., Victor Ponta a declarat, întrebat la Adevărul Live dacă este de acord cu autonomia Ţinutului Seacuiesc, următoarele: „Nu, şi cred că şi iniţiatorii ştiu foarte bine că şi PSD şi celelalte partide (...), a spus clar că nu susţine. Cred că este un moment electoral, lansarea în timpul campaniei domnului Kelemen Hunor, cred că lecţia cu Scoţia a fost bine înţeleasă de toată lumea, că uneori tratăm lucrurile aşa uşor, a la legerite, dar nu e chiar aşa. Cred că experienţa Kosovo nu a fost digerată la nivel european”.

De asemenea, pe 30 septembrie Victor Ponta a reiterat acest mesaj, afirmând că „un proiect de autonomie pe criterii etnice nu este în spirit european şi evident că nu va avea susţinere”.

 Referitor la susţinerea descentalizării administrative, intepretată de Marius Diaconescu ca un acord implicit pentru autonomia Ţinutului Secuiesc, premierul Victor Ponta a declarat următoarele, în cadrul aceleiaşi întâlniri cu jurnaliştii Adevărul: „Cred că datoria statului român, un stat modern, care protejează minorităţile este să lucreze cu aceste minorităţi, la mai multă descentralizare şi la mai multă competenţă în viaţa comunităţii (...). Sunt total de acord cu ideea de descentralizare, cu mai multă putere pentru liderii locali, dar există o limită peste care nu cred că cineva va trece”.

 În  consecinţă, vă solicităm să retrageţi de pe pagina dumneavoastră de internet acest articol defăimător la adresa prim-ministrului Victor Ponta şi să publicaţi acest drept la replică.

 Cu stimă,

Gabriela Firea

Purtător de cuvânt al Partidului Social Democrat

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite