Drama unui preşedinte şi independenţa justiţiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Planul uman. Sigur că în plan uman, personal şi familial, preşedintele Traian Băsescu trăieşte o dramă. Justiţia independentă, obiectivul luptei sale de 10 ani, face o victimă în propria familie, şi nu oricine, chiar fratele său, Mircea Băsescu. O ironie a sorţii, care deseori joacă feste şi oamenilor mari, cu putere de influenţare a destinelor unei naţiuni.

Prima reacţie a preşedintelui, la drama pe care o traversează, a fost impecabilă:

„între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele aleg consolidarea justiţiei”.

Este consecinţă firească a crezului preşedintelui: justiţia independentă este primul pas spre „vindecarea” unei naţiuni afectată de cancerul nemilos al corupţiei, generată de clanurile mafiote formate din politicieni şi afacerişti veroşi.

În istoria umanităţii există câţiva conducători de stat care au tras popoarele înainte, după ei, în ciuda inerţiei şi conservatorismului lor. Între ei, Traian Băsescu.

Independenţa justiţiei

S-a prăbuşit mitul că justiţia este condusă şi manevrată de Traian Băsescu. Toate susţinerile anterioare, ale duşmanilor justiţiei, s-au năruit şi ele.

În concluzie, toate condamnările anterioare, ale unui fost premier, miniştri, parlamentari, baroni, n-au fost influenţate de cineva, pur şi simplu justiţia şi-a făcut datoria, şi-o va face şi în continuare.

Nimic şi nimeni nu va mai putea pune sub semnul întrebării deciziile justiţiei, este consecinţa pozitivă a ultimelor evenimente.

Toate atacurile împotriva justiţiei vor avea acum o miză clară, independentă de persoana Traian Băsescu: salvarea penalilor, politici sau aflaţi în sfera politică, de deciziile definitive care se apropie cu repeziciune pentru unii dintre ei.

Sunt edificatoare declaraţiile lui Victor Ponta, din biroul căruia baronul Duicu făcea trafic de influenţă:

„Nu mă dezic de Duicu, Prioteasa, şi toţi ceilalţi”.

„Miza nu este schimbarea unui om, ci schimbarea unui regim" (cel al justiţiei).

„După decembrie, îi vom face dreptate lui Costică Nicolescu şi celorlalţi mulţi”.

„După ce vom lua controlul politic la DNA”.

Simte Victor Ponta că justiţia, DNA, se apropie şi de persoana sa?

Este din ce în ce mai clar că toate manevrele cărora i-au căzut victimă Mircea Băsescu au fost iniţiate şi conduse de Voiculescu.

Simţind veriga slabă, Voiculescu a instrumentat şi pus în operă interceptările şi filmările, pentru care clanul Bercea nu avea aparatură şi priceperea de a le utiliza, edita, prelucra, în sensul dorit de interesele lui Voiculescu.

Postul tv Antena 3 a declanşat campania, nu împotriva lui Traian Băsescu, în primul rând, ci împotriva şefei DNA, Codruta Kovesi şi a şefei ICCJ, Livia Stanciu.

Afirmaţiile de ultim moment ale lui Bercea Mondial, că ar fi dat 2 milioane de euro, inclusiv acestora, sunt dovada că totul a fost instrumentat de la început de către Voiculescu, să ducă la decredibilizarea  şefilor a două instituţii extrem de importante.

Nici n-ar fi prima oară. Au fost în trecut numeroase alte încercări de acelaşi fel, soldate cu eşec, dar acum a fost depistată veriga slabă, Mircea Băsescu.

Planul politic

Cu excepţia Partidului Mişcarea Populară, cealaltă parte a lumii politice, în frunte cu Victor Ponta, s-a repezit să reclame demisia preşedintelui, deşi nu i se pot imputa faptele unui frate în vârstă de 60 de ani.

Victor Ponta îşi permite să ceară demisia preşedintelui Traian Băsescu, tocmai cine?

Un personaj cel puţin dubios, dovedit plagiator de Universitatea din Bucureşti, un personaj din biroul căruia baronul Duicu făcea trafic de influenţă, care a cerut parlamentarilor săi să facă scut împotriva cererilor procurorilor de cercetare/arestare a unor deputaţi şi senatori, care şi-a declarat în numeroase rânduri solidaritatea cu baronii proprii anchetaţi de către DNA.

Liberalii s-au repezit şi ei să ceară demisia preşedintelui Băsescu, continuare firească a loviturii de stat din iulie 2012. Ceeace înseamnă că nu regretă şi nu se dezic de toate derapajele antidemocratice din ultimii 2 ani.

Iar propusa fuziune cu PDL, înseamnă că viitorul partener, PDL, îşi asumă şi este de acord cu toate derapajele antidemocratice ale PNL, dacă nu cere clarificări, nu-i mai condamnă, nu-i mai critică, inclusiv pentru intrarea în corul condus de PSD, care cere demisia lui Băsescu.

Ce-ar fi fost România fără Traian Băsescu?

· Traian Băsescu a fost primul preşedinte şi om politic care a rupt, în 2005, contractul nescris din lumea politică, acela de a nu se băga unii pe alţii la închisoare pentru corupţie şi devalizarea bugetelor statului, odată cu alternanţa la guvernare.

· Traian Băsescu a eliberat justiţia de sub cizma politicului, prin aducerea unor personaje cheie la conducerea unor instituţii cheie: Monica Macovei, Daniel Morar, Codruta Kovesi, Livia Stanciu, George Maior.

· Ca urmare, un fost premier, miniştri, parlamentari, baroni, şefi de Consilii Judeţene, zac în închisoare, sunt în curs de judecată şi îşi aşteaptă sentinţele, sau în faza cercetării penale.

· Traian Băsescu a adus respectul lumii civilizate pentru România, când aceasta privea oripilată la nivelul de corupţie şi furt la care se preta clasa politică.

· Politica externă şi de securitate, care ne-a permis intrarea în UE şi consolidarea participării la NATO, sunt opera directă a pesedintelui Traian Băsescu.

Toată lupta lumii politice, cu excepţia PMP, este pentru revenirea ţării la paradigma Năstase de guvernare, în care hoţia, corupţia, devalizarea bugetelor ţării, subordonarea totală a instituţiilor statului, în special a celor din justiţie, să permită politicienilor să exploateze în interes propriu economia României, ca adevărate structuri mafiote foarte bine organizate.

De aici şi bătălia pentru eliminarea lui Traian Băsescu, dacă se poate chiar înainte de sfârşitul mandatului său.

Aceasta este cheia în care se pot citi ultimele evenimente.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite