Dragoste chioară şi amor ghebos

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cred că năbădăile caracterizează în cel mai nalt grad frământările politice. Ponta a călcat pe bec, dar nu l-a călcat azi. Faptele incriminate sunt mult mai vechi decât mandatul de prim-ministru, numai că nimeni nu s-a obosit să-l caute la dosar atât amar de ani!

Gândiţi-vă că, în loc să alerge ca o ceată de coioţi flămânzi după doctoratul naşparliu, s-ar fi benoclat prin hârtii şi ar fi văzut ceea ce era clar ca lumina zilei. Nu insist. Cu adevărat fabuloase sunt, însă, consecinţele.

S-o luăm pe rând. Primii care au sărit de fund sunt pesediştii. Ca o armată împresurată, strânşi în jurul şefului, au pus scuturile şi au scos suliţele retorice. Şi ce retorică, nene! Adrian Năstase a decretat că DNA e "omul ruşilor"! Nu visez, e aievea. Povestea asta, cu simpatizanţii sovietelor, ai lui Lenin, Stalin & Co. e veche. Dreapta leneşă românească a introdus termenul, caracterizând tot ceea ce era la stânga eşichierului politic drept „bolşevism“. Teoreticieni, lideri de opinie şi caracudă, de-a valma, fără să-şi pună creieraşul la muncă, l-au folosit ca armă predilectă de atac a dreptei. Cine nu e cu dreapta e bolşevic (putinist). Ei, şi să vezi minune. Acum, acţiunile procuraturii s-au mutat cu arme şi bagaje în curtea Kremlinului, care visează, perversul, să îngenuncheze biata Ţară Românească. Mai grav, toată elita politică urmează a fi trasă în ţeapă de nişte juni imberbi. Dar care elită? Ponta, Şova, Blaga, Oprea şi ceilalţi sunt elita? Mare ţi-e grădina, Doamne, şi pe mulţi ai cadorisit cu pleaşca prostiei. Sau a ipocriziei. Duhul lui Ceauşescu se poartă deasupra Parlamentului ca pe vremuri: "Nu vă place Ceauşescu? Vreţi să vină ruşii? Sunteţi oamenii Moscovei!" Ah, blestemată ideologie ineptă, cum te înfigi tu în tărtăcuţa oamenilor!

La fel de ridicol stau lucrurile şi în faza a doua a apărării! Replica principală a PSD e că nu schimbăm guvernul, pentru că a scăzut TVA-ul şi duduie economia. Argument zdrobitor (în ochii proştilor, desigur). Ce legătură o fi între vinovăţie şi economie, mai abitir ca-ntre s…lă şi prefectură, nimeni nu ştie. Să-l condamni pe Becali, care a construit case? Să-l închizi pe Năstase, care a tratat cu NATO? Te pomeneşti că guvernele sunt nemuritoare, exact ca pe vremea PDL? Ele nu se supun exerciţiului democratic al moţiunilor? Apropo de moţiuni. Nu aşa au fost dărâmate guvernele Boc 2 şi MRU 1? A, atunci actuala opoziţie, sau, mai bine zis, o parte a ei, nu a strigat că e trădare? Că ucidem economia? Că ne ia mama dracului, cu fulgi cu tot? Ba a strigat! Şi cine a triumfat invocând voinţa suverană a aleşilor poporului? Nu cumva "îngrijoraţii" de azi? Ba da. Mama ei de logică! Intrăm pe tărâmul demonstraţiilor. Nu, nu al demonstraţiilor matematice, deşi tot la ele ne vom întoarce. Ci la demonstraţiile de stradă. Cine ţipa din gură de şarpe, nu mai departe de ianuarie 2012, că "mahalaua ineptă", că "slugile lu' Ana Pauker"? Cumva cei care, azi, forţează bătaia cu jandarmii? Cei care îndeamnă la nesupunere civică? Ba da. Şi cine ameninţă, azi, cu represalii? Foştii combatanţi?

Degeaba mi-am luat un titlu scurt. Tot nu-mi ajunge spaţiul să scald în ridicol politichia românească uitucă şi ipocrită. Dna Gorghiu nu vrea să-l vază pe Ponta. Zău? Moţiunea de cenzură e citită de un necunoscut. Na, beleaua! Intelectuali fini se zgribulesc că nu-şi dă Ponta demisia. Uau! De fapt, în triumfala unanimitate pesedistă se ascut armele pentru sânge proaspăt! Partidele se întâlnesc noaptea şi-şi fac jurăminte de amor. Se pun în balanţă ministere, portofolii, deconcentrate, prefecturi. Da, dar e mare încurcătură la mijloc: vine vacanţa, iar biletele sunt luate. Hai s-o lăsăm la toamnă! De acord. Ne vedem în septembrie! Asta va fi tot.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite