Dragnea: Cel mai mare risc pentru PSD ar fi să se divizeze în competiţia internă pentru prezidenţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a susţinut, miercuri, referindu-se la posibilitatea organizării de alegeri preliminare în partid pentru desemnarea prezidenţiabilului, că cel mai mare risc pentru PSD ar fi ca formaţiunea să se divizeze într-o competiţie internă.

„Din punctul meu de vedere, pentru a avea şanse mari de reuşită la alegerile prezidenţiale, PSD trebuie să susţină un singur candidat. Cel mai mare risc pentru noi ar fi ca acest partid să se divizeze într-o competiţie internă pe care ştim dinainte cine ar putea să o câştige. Deci, ştim dinainte cine ar putea să câştige o competiţie internă”, a subliniat Dragnea, precizând că cel mai important ar fi ca PSD să se unească în jurul unui singur candidat.

„Cel mai important lucru, din punctul meu de vedere, şi nu numai ca preşedinte executiv, dar şi ca membru de partid şi ca vechi combatant în partidul ăsta şi participant la atâtea campanii electorale, după ce am văzut toate greşelile făcute de-a lungul anilor în aceste campanii electorale, mai ales la cele două prezidenţiale, cel mai important ar fi ca partidul ăsta să se unească în jurul unui singur candidat. Asta dacă vorbim serios de şanse reale de câştig. Dacă ne interesează un spectacol, sigur, atunci nu ne mai interesează alegerile prezidenţiale”, a explicat Dragnea, citat de Mediafax.

Victor Ponta a precizat, marţi, că ideea de a organiza alegeri preliminare în partid pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care există mai mulţi candidaţi, i-a aparţinut, fiind prevăzută şi în Statut, el arătând că nu se va dezice acum de aceasta.

El a spus că, în măsura în care pe 1 august, când va fi convocat Consiliul Naţional al PSD, se vor depune oficial mai multe candidaturi, atunci se vor face alegeri preliminare.

„Categoric, eu cred că e lucrul cel mai bun şi a fost ideea mea, doar n-o să mă dezic de ea acum. Trebuie să facem alegeri preliminare şi în septembrie, la Congres, să ajungem practic cu o decizie luată de către toată lumea”, a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite