Dragnea vs Terminatoru’

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Este un ofiţer, nu îi dau numele, pentru că sunt un om de caracter, care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuţie cu nişte şefi din nişte instituţii care au zis «domnule, deocamdată am rezolvat doar un judecător, dar lucrăm în continuare»“.

Asta a spus Liviu Dragnea, ieri, la oră de maximă audienţă, la televizor. Şeful Parlamentului României. Uite aşa, la un pahar de vin, la o şuetă de şefi de instituţii, nu spun care, au început oamenii să spună cum fac ei lucruri ilegale şi aranjează chestiuni cu judecătorii. Logic, că doar şi Viorica e prim-ministru. Bine că nu a auzit-o Dragnea pe aia cu tunelul energetic şi că Iisus e din Videle, că nu îl vedeam deloc bine pe Orlando, nici rectificarea de buget.

Şi clar, dom’le, om de caracter. Că doar aşa fac oamenii de caracter, pretind că aud ceva, se duc la televiziune la oră de maximă audienţă şi dau cu petarda. Dacă cere cineva explicaţii, o bagă repede pe aia cu şobolanii şi cu statul paralel. 

Domnul Dragnea vede mult şi aude monstruos.

„Foarte multe vorbe pe care le-am auzit am crezut că sunt zvonuri iniţial, dar punând cap la cap informaţii, ziceri, nu mai pot să cred că sunt zvonuri. Moţiunea. Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban şi cu oameni din PSD şi din alte partide, ce s-a spus. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă guvernul jos a doua zi“.

Să zici că Raluca Turcan ar putea să aranjeze căderea guvernului este ca şi cum ai spune că Nicolicea este culmea bunului-simţ, Firea, a eficienţei şi Codrin, a logicii. 

„Da, este părerea mea. Este a doua condamnare fără probe şi în care sunt total nevinovat. Primeam avertizări, ai grijă cu legea offshore, cu miting, pentru că deranjezi şi va influenţa decizia judecătorilor, că sunt presiuni pe judecători“.

Da. Conspiră toată lumea în jurul tău. Dar de ce nu ai făcut matale publice avertizările alea când curgeau? De ce nu ai sesizat organele competente?

Sigur, noi ştim că e plin de duşmani şi că te vânează, pe lângă KWI, Soros şi corporaţiile internaţionale, până şi fantomele lui Barbă Albastră, Elvis, Hitler şi Ginghis Han, dar sigur te poate ajuta tanti Carmen sau Tudorel. E puţin probabil să o poată face domnul Gâdea, oricât de bine intenţionat ar fi el.

„Sigur că încep alte dosare, fac cerere să redeschidă dosare deschise de acum patru ani, cinci ani. A cerut la Înalta Curte să ne judecăm, probabil că o să deschidă ceva şi de când eram în liceu, în şcoala generală, în grădiniţă, de dinainte de a mă naşte. Este clar că miza principală a lui Klaus Werner Iohannis este ca eu să nu mai exist“.

Sigur că da! Te-au spionat de mic, bre. Au fost pe urmele tale, că doar nu era niciun fiu de miliţian mai cu potenţial ca matale. Eu aş zice să o dai pe aia cu Terminator. Ai dovada clară, le poţi arăta filmul şi reclama aia la coniac. Accentul lui Arnold e clar luat de la KWI, sunt cam la fel de înalţi - e clar, clar. Să nu mai zicem că tu, fără mustaţă, eşti leit Connor. Se întorc în timp să te omoare, Liviule!

„Cei care au curajul să meargă cu mine sunt curajoşi, cei care nu au acest curaj sunt laşi, fricoşi. Eu sunt o ţintă, nu e vorba despre mine, pentru că eu o să fiu dat la o parte şi o să înceapă principiul dominoului“.

Stai, că tu chiar o dăduşi pe Terminator. Bravo! „Come with me and you will live“, cum ar zice Viorica, dând din mâini „hehe“.

Dar eu zic să nu te opreşti aici cu logica. Eu zic să continui – cei care ţin cu tine sunt veritabile genii, cei care nu ţin cu tine sunt proştii proştilor, cine ţine cu tine e cinstit, cine nu e fraierul fraierilor. Cine ţine cu tine e român adevărat, cei care nu ţin cu tine sunt şobolani. 

„Ce probleme să avem: ne pot omorî? Nu!“

Zi drept, Liviule, ai auzit tu ceva? Pregăteşte Şora un comando de gealaţi ca el să vă ia gâtul? Presada se antrenează de ani buni în arta ninja împreună cu Goţiu şi ţi-a pus gând rău? Hai, nu te cenzura, spune-ne să venim să facem zid în jurul tău, că clanul sportivilor e vulnerabil la animalele astea!

„În dosarul referendumului am fost condamnat pentru ceva de care nu am fost acuzat. Te trimite în instanţă pentru că ai omorât un om, în timpul procesului aduci omul şi arăţi că e viu, iar la sfârşit eşti condamnat pentru altceva“.

E ceva cu omorurile astea de te obsedează. Tu nu ai furat, ai ajutat circulaţia mai uşoară a banului public prin TelDrum. Nu ai legături cu Brazilia, ci eşti un mare admirator de cocotieri. Nu ai făcut vila aia cât jumătate de cartier pentru tine, ci ai avut grijă să nu se strice cimentul. Nu eşti condamnat la trei ani şi şase luni cu executare, ci eşti o victimă a abuzurilor. 

Dragnea rescrie nu numai democraţia, dar şi dicţionarul. „Caracter“ a ajuns să fie similar cu „nesimţire“ şi „normalitate“, cu Pleşoianu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite