Dragnea vrea să tranşeze problemele cu Băsescu în stradă. „Să nu creadă că ne sperie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea este omul doi în PSD FOTO Arhiva Adevărul
Liviu Dragnea este omul doi în PSD FOTO Arhiva Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea a dorit să arate că nu-l sperie iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu de a-i încuraja pe români să protesteze împotriva accizei la carburanţi, ba mai mult îl provoacă pe şeful statului la o confruntare în stradă.

„Domnul Băsescu am văzut că dă foarte multe lecţii, am văzut că incită şi la violenţă şi la dezordine socială. Îl aştept. De-abia îl aştept să cheme lumea în stradă, că poate chemăm şi noi şi poate tranşăm lucrurile acolo, dacă tot... Să nu creadă el că ne sperie“, a afirmat Dragnea.

Liviu Dragnea a dorit să-i dea replica preşedintelui Traian Băsescu şi în ce priveşte bugetul Ministerului pe care îl conduce. „Am înţeles că vrea să cheme că sunt mulţi bani pentru dezvoltare, că tot o spune cu nume şi prenume. Vreau să aduc aminte că atunci când a tăiat salariile şi pensiile, exact în acei ani, bugetul de la Ministerul Dezvoltării era mult mai mare decât este acum“, a mai spus Dragnea.

Vicepremierul susţine că declaraţiile lui Băsescu vin pe fondul anului electoral. „Deci toate argumentele dumnealui şi atacul pe eşalonarea ratelor la cetăţeni are în spate supărarea dumnealui legată de un posibil scor pe care PMP îl poate lua. Eu i-aş sugera să fie puţin mai reţinut. Preşedinte să cheme la dezordine socială, eu nu cred că s-a mai văzut în stat democratic, că tot vorbea de statul de drept“, a mai precizat Dragnea.

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat miercuri, la B1Tv, că nu este necesară creşterea accizei la benzină şi motorină, această taxă având ca destinaţie baronii locali.

„Dacă apare o singură formulare legată de creşterea accizei la benzină şi motorină, pentru că înseamnă 42-43 de bani la fiecare litru, bani de care bugetul nu are nevoie, are nevoie însă Dragnea şi Ponta, să arunce bani către baronii locali, înainte de europarlamentare. Asta este realitatea taxei pe combustibil“, a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să precizeze că nu mai are niciun mijloc pentru a împiedica intrarea în vigoare a accizei, de aceea singura soluţie rămâne mobilizarea oamenilor în stradă. „Pentru că ştiu că este o mare minciună, eu îi voi chema pe români să se apere în stradă, în mitinguri, pentru că eu pot demonstra şi am demonstrat că nu este necesar. Este un abuz“, a anunţat preşedintele.

Pe aceeaşi temă:

Traian Băsescu, despre datele protejate de STS: „Ce de liste cu CNP scoţi de acolo. E raiul lui Dragnea”

Invitat marţi seară la emisiunea „Sub semnul întrebării”, moderată de Robert Turcescu, la B1TV, preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre taxa pe combustibil, a avertizat că nu va semna scrisoarea cu FMI şi i-a chemat pe români să protesteze în stradă împotriva acestei măsuri gândite de guvern. Totodată, şeful statului s-a arătat împotrivă electoratei promovate de premierul Victor Ponta la propunerea BNR şi acceptată de FMI.

Negocierile din USL: Un ciolan prea mic la o haită prea mare

RATEU A doua zi de negocieri dintre PSD şi PNL s-a soldat cu un nou eşec. Ponta îl acceptă pe Iohannis ca vicepremier, dacă şi Daniel Constantin va fi ridicat în aceeaşi funcţie. PNL refuză categoric

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite