Dragnea vrea să instaureze o dictatură cu aparenţe democratice. Confundă România cu Turcia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cam asta este intenţia lui Dragnea. Să-şi pună oameni de încredere, obedienţi, în funcţii de conducere în instituţiile importante ale statului, care să-i execute fără crâcnire ordinele. A reuşit în multe locuri. Nu şi în justiţie, cel puţin până acum. Dragnea ignoră forţa de reacţie a UE, a preşedintelui Iohannis, a justiţiei, a presei independente, a populaţiei. Din toate aceste direcţii vor veni lovituri care-l vor demola pe Dragnea.

Dragnea a impus un guvern format din analfabeţi obedienţi

Mizând pe complicitatea parlamentarilor PSD-ALDE, bazată pe avantaje enorme venite de la bugetul de stat, Dragnea a instaurat un guvern format din mulţi analfabeţi funcţional. Complicitatea aceasta va fi plătită la un moment dat, că nici Dragnea nu e veşnic, nici România nu e Turcia. Nu mai merită să reluăm toate gafele şi prostiile spuse de premierul Dăncilă şi unii dintre miniştrii săi. Să menţionăm doar că astăzi, agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) va schimba ratingul de ţară al României, iar perspectiva va deveni din stabilă negativă. La originea acestei schimbări stă celebra OUG 114. Ce contează că România se va împrumuta mai scump, că preţurile vor creşte, că investitorii vor evita o ţară cu legislaţie instabilă. Analfabeţii Dăncilă, Vâlcov, Teodorovici aşa au decis, iar o ţară întreagă plăteşte.

CCR acţionează conform instrucţiunilor lui Dragnea. Se ştiu deciziile care se abat de la legea de funcţionare şi de la Constituţie. Profitând de faptul că CCR nu dă socoteală nimănui, Dragnea taie şi spânzură cu mâna CCR. Un ultim exemplu. Judecătorii obedienţi lui Dragnea, în frunte cu Dorneanu, au blocat şi amânat decizia pe sesizarea făcută de PNL şi USR împotriva legii de înfiinţare a SIIJ, secţia de anchetare a magistraţilor. Şi asta numai pentru că judecătorul raportor, Daniel Morar, îşi schimbase raportul de respingere a sesizării, într-unul de admitere.

SIIJ ascultă de ordinele lui Dragnea. Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie tocmai ce i-a deschis dosar dnei Kovesi, cu nişte acuzaţii aberante. Care n-au impresionat pe cineva la Bruxelles, de moment ce Codruta Kovesi este pe punctul de a ocupa funcţie de şef al Procuraturii Europene. Că SIIJ o ia pe arătură stă dovadă dosarul deschis împotriva dlui Timmermans. Mai nou, împotriva a cinci judecători şi trei procurori în dosarul Tel Drum. Această secţie este condusă de două persoane obediente lui Dragnea, care vor da şi ele socoteală la un moment dat, pentru comportamentul actual. Este posibil ca această secţie să deschidă dosare tuturor magistraţilor care protestează acum împotriva OUG 7, şi să-i dea afară din magistratură.

Ce se ascunde în spatele proiectului de lege, iniţiat de Dragnea şi Nicolae, privind aducerea aurului în ţară? Preşedintele Traian Băsescu decriptează această intenţie: dorinţa lui Dragnea de a instaura dictatura de facto, acoperită de aparenţe de democraţie. Iată ce urmează să se întâmple, dacă lui Dragnea îi vor ieşi planurile.

  • Aurul României este adus în ţară, împotriva tuturor avertismentelor că este o prostie;
  • Va fi schimbat Mugur Isărescu cu un obedient al lui Dragnea;  
  • Noul şef al BNR va toca rezerva valutară şi aurul BNR pe pensii şi salarii bugetare, pe pensii şi salarii nesimţite, pentru ca Dragnea să nu se facă de râs că nu-i iese programul de guvernare. Şi să-şi plătească valeţii cu sume imense;  
  • BNR, sub noua conducere, va da drumul la tiparniţa de bani, ca în anii 90, cu consecinţele ştiute;  
  • Dumnezeu cu mila pentru soarta României.  

La Curtea de Conturi Dragnea şi-a impus omul: Mihai Busuioc. A mai auzit cineva de rapoarte ale Curţii de Conturi care să reclame abuzuri şi fraude în cheltuirea banului public? Eu n-am mai auzit.

La AEP, Autoritatea Electorală Permanentă, a fost eliminat directorul general care a cerut control asupra cheltuirii fondurilor alocate PSD. Trebuia să fie numit Mircea Drăghici, trezorierul PSD, dar Dragnea a renunţat să-şi pună omul condamnat penal. Prea bătea la ochi! Să vedem ce hram poartă noul conducător, Constantin Florin Mituleţu-Buică. Nu de alta, dar vin alegerile.

CNA-ul este de mult sub influenţa lui Dragnea, sancţionează la greu instituţiile de presă ostile lui Dragnea şi doar uneori, cu sume derizorii, pe celelalte.

La CSM Dragnea a reuşit să-şi impună omul, pe Lia Savonea. Care sabotează justiţia din interior, posibil coautoare a OUG 7. Inspecţia Judiciară de sub conducerea lui Netejoru este de asemeni decisă să facă jocurile dictate de Dragnea.

Chiar şi numai aceste câteva exemple sunt suficiente pentru a ilustra câte instituţii a reuşit Dragnea să-şi subordoneze. Urmează şi altele. Principalelor servicii de informaţii şi parchete, care nu i se supun, Dragnea le-a tăiat alocările bugetare. Dacă nici acestea nu sunt exemple de dictatură mascată, nu ştiu care ar fi.

Cum în sondaje PSD a ajuns la 20%, iar Dragnea la 5%, asaltul următor va fi dat asupra proceselor electorale, pentru a fi fraudate la următoarele alegeri. Nu ştiu dacă va reuşi să supună şi aceste segmente ale statului. Dragnea este un om care nu înţelege democraţia, separaţia puterilor în stat, independenţa justiţiei, principiul checks and balances. Va reuşi să transforme România după modelul Turciei, cu ajutorul valeţilor săi din parlament, guvern şi alte instituţii? Sper că nu va reuşi, mai ales pentru că România este membru UE şi NATO, şi pentru că populaţia nu va accepta aşa ceva.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite