Dragnea vrea referendum pentru familia tradiţională în toamnă. Ce spune despre o lege a parteneriatului civil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea ca la sfârşitul lunii septembrie sau începutul lui octombrie să aibă loc referendumul privind modificarea Constituţiei, mai precis a articolului referitor la definiţia familiei. Familia este „căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie“, prevede noua formă a articolului 48 din Constituţie.

La începutul lunii septembrie, sigur o să discutăm în Coaliţie, o să discutăm şi cu colegii din Senat, şi colegii din partid, dar eu cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanşarea referendumului pentru modificarea Constituţiei, în sensul dorit de cei trei milioane de cetăţeni. Poate fi organizat în sfârşitul lunii septembrie, poate fi 30 septembrie, ultima duminică din septembrie, sau prima duminică din octombrie. Trebuie să avem o discuţie şi cu Guvernul şi vom avea în perioada următoare pentru că oricum se va organiza referendumul, deci trebuie să prindă la rectificarea bugetară banii pentru a putea organiza referendumul", a declarat Liviu Dragnea, marţi, la Parlament.

El a mai spus că nu e obligatoriu ca referendumul să fie duminică şi nu este obligatoriu să fie doar o zi pentru referendum.

Preşedintele PSD a mai spus că va fi pregătită o lege a parteneriatului civil, cu toate că nu vede cu ochi buni adopţiile de copii de către cupluri formate din persoane de acelaşi sex. „Eu sper ca până la începutul sesiunii parlamentare să se termine discuţiile cu reprezentanţii asociaţiilor care susţin şi se implică în acest subiect, ca la începutul lunii septembrie să avem baza de discuţie, să avem o lege care să clarifice multe lucruri privind parteneriatul civil.“, a mai spus Dragnea

„Susţin că trebuie să avem o altfel de lege. Nu am fost şi nu o să fie intolerant“, a conchis social-democratul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite