Dragnea: Victor Ponta nu va demisiona din funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta nu-şi va da demisia din funcţia de prim-ministru, a declarat, duminică seară, preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, la scurt timp după ce premierul şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Klaus Iohannis.

„Victor Ponta nu-şi va da demisia din funcţia de prim- ministru. Guvernarea va fi menţinută în continuare, în primul rând este vorba de peste 5 milioane de voturi pe care Victor Ponta le-a luat. Nu are de gând să-şi dea demisia şi nu-şi va da demisia din funcţia de prim-ministru. Guvernarea va continua, să sperăm că ceilalţi de la ACL vor înţelege că, din cauza modului în care au făcut campanie, ţara este destul de dezbinată acum şi că este nevoie să unim această ţară“, a afirmat Dragnea la sediul central al PSD.

Potrivit lui Dragnea în ultima vreme s-a manifestat „un curent de ură şi dezbinare creat care a produs o falie în societate, ceea ce nu e în regulă nici pentru unii, nici pentru alţii".

"Şi asta este datoria tuturor oamenilor politici responsabili, şi nu numai, să pansăm această rană, pentru că poate fi periculoasă. România poate fi puternică dacă rămâne unită", a arătat Liviu Dragnea.

La două ore după închiderea urnelor, premierul a ieşit public şi şi-a recunoscut înfrângerea. Premierul a declarat câteva minute mai târziu, la Antena 3, că nu intenţionează să demisioneze din fruntea Executivului, întrucât nu a ajuns singur acolo.

„Resping categoric să îmi dau demisia din funcţia de prim-ministru atâta timp cât nu mi-a cerut nimeni demisia“, a afirmat premierul.

Solicitări pentru demisia lui Ponta

Ponta, dă-ţi demisia! La Londra sunt mii de oameni încă la cozi la secţiile de votare. În Paris şi Torino, românii sunt alungaţi de la secţiile de votare cu gaze lacrimogene. Guvernul pe care îl conduci şi-a bătut joc de români“, a scris, duminică, Monica Macovei, pe Facebook.

Totodată, copreşedintele ACL Vasile Blaga a declarat că-i cere demisia actualului premier, Victor Ponta, pentru modul execrabil în care a organizat alegerile.

„Cred că un gest de curtoazie politică impune o demisie de onoare, pentru a lăsa lucrurile să meargă în sensul celor dorite de români. Nu poţi să spui că n-ai fost bun pentru români să fii un bun preşedinte, dar poţi să fii în continuare un foarte bun prim-ministru“, a spus şi Emil Boc.

Citeşte şi:

Rezultate parţiale BEC: Iohannis 54,66%, Ponta 45,33%, după numărarea voturilor din 96,5% din secţii

Klaus Iohannis, candidat al ACL la funcţia de preşedinte, a obţinut 54,66% din voturi în turul doi al prezidenţialelor, iar Victor Ponta 45,33%, după centralizarea rezultatelor din 96,5% din secţiile de votare, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central la ora 09.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Macovei: Ponta, dă-ţi demisia! Ponta: Resping categoric

Monica Macovei îi cere lui Victor Ponta demisia pentru organizarea votului în diaspora. Victor Ponta repinge categoric posibilitatea unei demisii din fruntea Guvernului.

Prima baie de mulţime a lui Klaus Iohannis în Piaţa Universităţii

Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale 2014 potrivit rezultatelor parţiale anunţate de BEC, a ieşit în Piaţa Universităţii printre cei 10.000 de români adunaţi în centrul Capitalei. Oamenii au strigat „Klaus, Klaus, Klaus ne-ai scăpat de Mickey Mouse!” şi „Ole, ole ole, Victor Ponta nu mai e”.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014 turul doi: situaţia pe judeţe. Iohannis îl surclasează pe Ponta şi în judeţul Iaşi

Primele cifre privind rezultatele pe judeţe la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale indică victoria - aşteptată, de altfel - a lui Klaus Iohannis în Transilvania. Candidatul creştin-liberal a reuşit să-l depăşească pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în judeţul Iaşi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite