Dragnea, la TVR: E o încrengătură mafiotă la importurile de legume şi fructe. Creştem subvenţia. Va fi TVA de 5% la produsele bio şi româneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Liderul PSD Liviu Dragnea şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, au fost invitaţia în emisiunea Viaţa satului de la TVR. Dragnea a promis dublarea subvenţiilor la programul de tomate. „Nu poţi să compari o roşie din asta, din care îţi vine să guşti, cu una de la supermarket“, a spus Dragnea.

Petre Daea, despre o cooperativă agricolă la Colibaşi: Punem umărul peste tot. Important e să găseşti cui să dai sprijinul. Demonstrează cât de importantă e asocierea în agricultură. 

Moderator TVR: Vă felicit pentru că Guvernul actual e singurul care-şi menţine strategia. Singurul Guvern din ultimii 30 de ani. 

Liviu Dragnea: La prima discuţie cu domnul Daea, i-am spus să nu fim şi noi ca alte guverne. I-am spus atunci ca într-o săptămână să-mi facă o listă cu toate problemele din agricultură. Avem poate cel mai bogat pământ din lume în România. Domnul Daea s-a speriat prima dată când i-am spus că trebuie refăcut sistemul de irigaţii. Era nevoie de un miliard de euro. Sistemul de irigaţii poate să mărească producţia cu 30%, ceea ce înseamnă foarte mult pentru fermieri. E o încrengătură mafiotă a importurilor de legume şi fructe. Am dat subvenţie de 3.000 de euro pe mia de metri pătraţi. Am ajuns la 19.000 de legumicultori care au intrat în program. Dacă vedem că programul are succes, o să-l extindem. Trebuie să acoperinm lunile de iarnă cu produse româneşti, ca să mâncăm româneşte. De la bugetul de stat vor fi alocaţi bani pentru a asigura încălzirea în solarii sau în sere. Iar subvenţia, de la anul, va creşte de la 3.000 de euro la 6.000 de euro. Bătălia cu reţeaua de importuri nu este uşoară. Legumele străine vor intra din ce în ce mai puţin în România.

La florea-soarelui, producţia a crescut cu 67%. Ţara asta a produs 8 milioane de tone în plus de porumb.  Agriculura a căpătat o pondere uriaşă în PIB.

Va fi TVA de 5% la produsele bio şi româneşti. 

Venim aici şi discutăm despre dublul standard şi vreau să vorbesc foarte mult despre asta pentru că e o idee la care eu nu renunţ. Săptămâna viitoare voi depune în Parlament o lege care va revoluţiona acest sistem şi anume legea dublului standard. Cei care vor mai îndrăzni să mai aducă în România produse de calitate mai proastă decât în ţara lor vor plăti ca să-i usture. Asta trebuie să înţeleagă toată lume,a pentru că nu e în regulă. Vor să vină cu produse în România, perfect, dar să vină cu produse de calitate superioară aşa cum e şi la ei în ţară.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite