Dragnea, la TSD: Mergem până la capăt cu ceea ce ne-am asumat pentru legile Justiţiei. Vreţi să lăsăm în continuare justiţia la bunul plac al unor indivizi fără scrupule?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, la Şcoala politică a TSD, că procesul legislativ de modificare a legilor justiţiei şi a codurilor penale va continua, întrebând: „Vreţi să lăsăm în continuare justiţia la bunul plac al unor indivizi fără scrupule?”.

„Vreţi să lăsăm în continuare justiţia la bunul plac al unor indivizi fără scrupule? Nu cred că sunteţi de acord. Statul de drept este cu totul şi cu totul altul decât statul de drepţi, decât poliţia politică. Ceea ce ne-a interesat pe noi şi anume să mergem până la capăt şi o spun încă o dată: Mergem până la capăt cu programul de guvernare, mergem până la capăt şi cu ceea ce ne-am asumat pentru a aduce normalitate în legiile Justiţiei şi în codurile penale", a declarat Dragnea, după ce a remintit de procurorii "Portocală" şi Onea, de denunţuri şi despre oamenii care stau în puşcării vinovaţi sau nevinovaţi.

El a explicat că modificarea legilor justiţiei a fost asumată în campania electorală, afirmând că "pe cei din statul paralel îi deranjează şi dreptatea, îi deranjează şi informaţia corectă şi adevărul şi fug de adevăr ca dracul de tămâie pentru că adevărul înseamnă pentru ei sfârşitul" şi încearcă prin toate mijloacele.

„Şi aşa am ajuns să vedem procurori ca Onea şi Portocală care ameninţau, şantajau, bruscau, fabricau probe false obţineau denunţuri mincinoase pentru că aveau ţintele de la şefimea lor: Uite lista, ăştia sunt incomozii, daună totală, paradiţi-i. Câţi oameni stau acum în puşcării vinovaţi sau nevinovaţi ? Nu ştie nimeni. Nimeni nu ştie în care din dosare, în care din procese au fost folosite probe false. Nu ştie nimeni. Bănuiesc că vă gândiţi că pe voi nu vă prinde radarul. Vă înşelaţi. Adică cea mai mare greşeală este să credeţi că nu am funcţie,  nu sunt important, nu am nicio treabă. Nu e adevărat. Şi au şi acţionat în sensul ăsta. Au luat şi oameni fără funcţii. De ce ? Tot spectacolul cu cătuşele nu era ca să se dea mari, ci ca să dea un semnal, oricare puteţi fi luaţi, aveţi grijă. Să fie frica în voi, teroarea. Noi am spus şi în campanie că nu o să ne fie frică. Este singura fereastră de oportunitate pe care o are ţara asta acum s-a întâmplat să fim noi, asta e viaţa", a susţinut preşedintele PSD.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite