Dragnea trece la ameninţări: Dacă vom fi perturbaţi la Iaşi, atunci ne trimitem şi noi oamenii noştri, foarte nervoşi, la mitingul PNL de pe 11

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos Octav Ganea
FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că în cazul în care mitingul PSD de la Iaşi programat pe 9 mai va fi perturbat de contramanifestanţi atunci şi PSD îşi va trimite oamenii „foarte nervoşi” la mitingul organzat de PNL în acelaşi oraş două zile mai târziu.

„Dacă ei vor să joace aşa în campanie, atunci vor fi cotra manifestaţii şi la mitingul de pe 11.

Putem să lăsăm şi noi oamenii noştri, care sunt foarte nervoşi, să facă contra manifestaţie. Nu cred că vor înţelege acest mesaj nici Iohannis, nici măscăricii lui”, a declarat Dragnea, citat de stiripesurse.

Primăria Iaşi a autorizat pe 3 mai mitingul solicitat de PSD Iaşi pentru data de 9 mai. Evenimentul public ar urma să aibă loc în Piaţa Unirii din oraş, liderii PSD estimând că la adunare vor participa cel puţin 40.000 de simpatizanţi social-democraţi.

Surse din partid au precizat pentru „Adevărul” că, în ultimele zile, au fost contactaţi toţi primarii PSD din judeţ, cărora li s-au cerut să aducă oameni, cu autocarele, la mitingul de pe 9 Mai. La o comună cu aproximativ 3.000 de locuitori, de pildă, reprezentanţilor PSD de acolo li s-au cerut să aducă la Iaşi 120 de persoane.

În paralel, ieşenii au organizat pe Facebook mai multe evenimente prin care oamenii sunt invitaţi să protesteze faţă de mitingul PSD şi să „apere oraşul şi Moldova”. Într-unul dintre evenimente, peste 2.000 de oameni s-au arătat interesaţi să participe.

Mitingul PSD de la Iaşi vine în contextul în care Liviu Dragnea şi premierul Viorica Dăncilă au fost huiduiţi în timpul vizitei de pe 20 aprilie, social-democraţii fiind nevoiţi să aducă o fanfară care să acopere zgomotele protestatarilor.

Şeful PSD Iaşi, Maricel Popa, a subliniat însă pentru „Adevărul” că mitingul nu are legătură cu huiduielile de pe 20 aprilie, ci are ca scop „sărbătorirea Zilei Europei”, acesta invitând la manifestaţie „şi primarul, şi pe #rezist”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite