Dragnea: Trebuie să discutăm cu BNR despre ROBOR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea. FOTO Inquam Photos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că reprezentanţii Guvernului trebuie să poarte o discuţie cât mai curând cu conducerea Băncii Naţionale a României despre creşterea ROBOR.

Întrebat de jurnalişti dacă PSD şi Guvernul au de gând să înceapă dialogul cu conducerea Băncii Naţionale a României despre creşterea indicelui ROBOR din ultimele zile, Liviu Dragnea a precizat: „Trebuie să aibă loc o discuţie. Poate să fie una în care să participăm şi noi. Poate discuţia să nu fie doar cu BNR, poate să fie şi cu celelate bănci“ 

Vineri, ROBOR la 3 luni, referinţa cea mai utilizată în cadrul creditelor cu dobânda variabilă, a ajuns la nivelul de 1,58%, cel mai ridicat nivel din ianuarie 2015, adică al ultimilor doi ani şi jumătate. Aceasta reprezintă o creştere de 71% faţă de începutul lunii septembrie, când ROBOR la 3 luni se situa la 0,92%.

Liderul PSD s-a declarat nemulţumit şi de creşterea preţurilor la electricitate şi gaze, acesta subliniind că speră ca mai multe să afle de la Comisia de anchetă privind ancheta ANRE. 

„Asta va face Comisia de anchetă privind ANRE. De ce cresc preţurile, o să vedem“, a mai spus Dragnea, care a precizat că România are cel mai mare procent acceptat al pierderilor.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite