Dragnea taie de la SRI bani care nu există. Deputat USR: „Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Claudiu Năsui spune că „cineva şi-a bătut joc” de Liviu Dragnea şi i-a scris prost amendamentul prin care se iau bani de la SRI pentru Sănătate. Năsui precizează că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există."Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie“, a scris Năsui pe Facebook.

„Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost. Ieri am terminat comisia pentru buget la ora 1 noaptea. Iar când am ajuns acasă am verificat un lucru care mi s-a părut suspect în comisie şi pe care o să-l ridic azi. Domnul Dragnea a venit cu câteva amendamente prin care să scadă bani de la SRI şi să-i adauge la sănătate. Bun, nicio problemă. Amendamentul a trecut ca prin brânză prin comisia pentru buget şi a primit, evident, şi acordul ministerului finanţelor. Dar ce să vezi că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există!”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

El menţionează că Liviu Dragnea spune că ia 10 milioane de lei, printre altele, bani de la capitolul „sănătate” de la SRI din titlul „transferuri între unităţi ale administraţiei publice”.

„Problema care e? Că SRI nu doar că nu are acel titlu deloc la capitolul sănătate, ci are doar 3 milioane în tot capitolul. Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie. Mai suspect este că nici reprezentanţii ministerului finanţelor, care şi-au dat acordul pe amendament, nu şi-au dat seama”, precizează deputatul USR.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a popus ca bugetul SRI să se reducă cu aproximativ 450 de milioane de lei. Banii ar urma să se împartă între Ministerul Sănătăţii, Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Amendamentele au fost depuse la comisiile de specialitate a anunţat, luni, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite