Dragnea, supărat pe Biserica Ortodoxă, după ce a fost arătat cu degetul pentru eşecul referendumului: Cu mare greutate mă ţin să nu răspund

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, aproape de o faţă bisericească. FOTO Inquam Photos
Liviu Dragnea, aproape de o faţă bisericească. FOTO Inquam Photos

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că se abţine în a răspunde reprezentanţilor Biserii Ortodoxe, după ce susţinerea referendumului de către preşedintele social-democrat a fost considerată drept un element al eşecului consultării populare.

„Eu am văzut asta (n.r.- declaraţia lui Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe). Eu sunt creştin- ortodox.Nepracticant. Cu mare greutate mă abţin să nu dau răspuns la acele ziceri“, a afirmat Liviu Dragnea. 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a spus, marţi, la RFI, că două elemente au condus la eşecul referendumului. Primul a fost neclaritatea întrebării de pe buletinul de vot, iar al doilea element a fost asocierea referendumului cu „un anumit personaj politic“, politicianul în cauză fiind Liviu Dragnea.

„Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat insistent cu referendumul, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze referendumul, acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme“, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR, la RFI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite